Mégsem dob piacra saját okosórát a Google

Okosóra, apple watch, Samsung gear s3,
Árával kicsit kilóg a sorból a Tag Heuer Connected Modular. De nem csodálkoznánk, ha erre szavaznának a legtöbben.
Vágólapra másolva!
Jelenleg a partnerek termékeit igyekszik az előtérbe tolni a vállalat.
Vágólapra másolva!

Idén májusban a megbízható forrásokkal rendelkező Evan Blass közhírré tette a Twitteren, hogy a Pixel 3 mobilok mellett a Google egy saját Pixel okosórával is elő fog állni. Ez elég izgalmas fejlemény volt a Wear OS (leánykori nevén Android Wear) rendszerű okosórák iránt érdeklődők számára, hiszen akkoriban nem úgy tűnt, mintha foglalkoztatná az elektronikai gyártókat az okosórák piacra dobása.

Tag Heuer Connected Modular okosóra Forrás: Tag Heuer

Sajnos most kiderült, hogy a Google mégsem fog idén saját okosórát villantani, ezt a cég kétszer is közvetlenül megerősítette a Tom's Guide egyik írójának. Mike Barr, a Wear OS fejlesztéséért felelős igazgató szerint jelenleg a partnerek okosórás kezdeményezéseinek a támogatására fókuszál a Google.

Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy téves lett volna Evan Blass májusi értesülése, számos üzleti és technikai okból is kaszát kaphatott a Pixel Watch. Például mint fentebb már említettük, a hardver tervezésének a kezdetekor nem feltétlenül tűnhetett úgy, mintha a gyártópartnerek szeretnének okosórákat piacra dobni, ám ez időközben nyilvánvalóan megváltozott, az IFA-kiállításon is bemutatkozott néhány új modell.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!