Appok ezreit tiltotta le a Facebook

tech_nevek
A Facebook, vagyis az "arckönyv" nevének megfejtése is egészen egyszerű: így hívták az egyetemi campusokon a diák nyilvántartását.
Vágólapra másolva!
Próbálja rövidebb pórázra fogni a külsős fejlesztőket a cég.
Vágólapra másolva!

Az épp tőzsdei mélyrepülésben lévő Facebook még a májusi fejlesztői konferenciáján bejelentette, hogy az elmúlt hónapok adatvédelmi botrányai után szigorítani fog azon, hogy a felhasználók adatai közül mit és hogyan érhetnek el a facebookos alkalmazások fejlesztői, továbbá mire használhatják ezeket az információkat.

Forrás: Quartz

A kezdeményezés keretében a facebookos appok üzemeltetőinek a mai napig új szerződési feltételeket kellett elfogadniuk, továbbá az appjaikat fel kellett íratniuk a Facebook által a jövőben egyenként ellenőrizendő szoftverek listájára.

A közösségi hálózat tájékoztatása szerint több ezer alkalmazás esetében maradt el az új feltételek elfogadása és a listára való felíratás, jobbára régóta inaktív szoftverekről van szó.

Ezek az alkalmazások a mai naptól kezdve nem képesek csatlakozni a Facebook adatkommunikációs csatolófelületeihez, így nem férhetnek hozzá semmilyen a közösségi hálózaton tárolt adathoz, beleértve a felhasználói adatokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!