Egyetlen szó leírásától újraindultak az Apple mobiljai

Tajvan, szivárvány
A rekord ideig látható szivárvány Tajpej felett
Vágólapra másolva!
Csak egyes regionális beállítások mellett jelentkezett a bug.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években az Apple mobileszközein több szavakkal vagy emodzsikkal kapcsolatos bugot is felfedeztek a felhasználók, ezek a körülményektől függően az appok lefagyását vagy a készülékek újraindulását okozhatták. Most egy újabb fura hibára derült fény: az iOS 11.4.1 előtt a Tajvan szócska begépelése, vagy a Tajvan zászlóját mutató emodzsi keresésére újraindultak a mobilok és a táblagépek.

Tajpej, Tajvan Forrás: Chinese Culture University (CCU)

A bug érdekességét az adja, hogy csak bizonyos regionális beállítások mellett jelentkezett: Kínában, továbbá a hozzá tartozó egyes területeken bosszantotta a felhasználók egy részét. Sejthetően nem véletlenül: Kína nem ismeri el Tajvan függetlenségét, ráadásul nyomást helyez például a mobilgyártókra, hogy bizonyos módokon egyszerűen cenzúrázzák ki az országot a szoftvereikből.

Az Apple nagy csendben eleget tett a cenzúrázási kérésnek, azonban hibásra sikerült az implementáció, ez okozta a készülékek teljes újraindulását.

A pontot persze az teszi fel az Apple számára az i-re, hogy a hiba miatt most nemzetközi sajtóvisszhangot kapott a cenzúrázási hajlandósága.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!