2271 liter benzint loptak egy töltőállomásról a hackerek

autó benzinkút benzinkutas dolgozik Foglalkozás HÉTKÖZNAPI KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY kútkezelő SZEMÉLY tankol autó benzinkút Foglalkozás HÉTKÖZNAPI KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY kútkezelő SZEMÉLY Beregszász, 2014. november 27
Az olcsó benzin a kiskereskedelmen is sokat lendített
Vágólapra másolva!
Fényes nappal, valószínűleg a benzinkutas is nyakig sáros.
Vágólapra másolva!

Megdöbbentő beszámolóval állt elő a Fox 2, a publikáció szerint néhány nappal ezelőtt hackerek olyan 2271 liter benzint loptak egy Detroit belvárosában lévő töltőállomásról, méghozzá fényes nappal. A benzinkutas nem tagadja, hogy gyorsan feltűnt neki az átszámítva fél millió forint értékű és másfél órán át tartó (!) lopás, azonban az üzletből nem tudta leállítani a pumpákat, mivel kifagyott a vezérlőszoftverük. Aziz Awadh csak azután tudta letiltani a benzin vételezését és hívni a rendőrséget, hogy kapott valamiféle vészhelyzetekre kitalált csomagot.

A kép csak illusztráció Forrás: MTI/Balázs Attila

A szoftver kifagyását a rendőrség sem cáfolja. Jelenleg úgy tűnik, hogy a hacker valamiféle távoli adatkapcsolaton keresztül kényszerítette térdre a rendszert, de ennél több és pontosabb részletre egyelőre nem derült fény.

A benzinkutas sztorija persze messziről bűzlik: ha egy kútkezelő lopást észlel, akkor azonnal hívnia kell a rendőrséget, majd a felettesét vagy a kút tulajdonosát.

Olyan nincs, hogy csendben nézi az üzletből, ahogy másfél órán át vihogva lopják a benzint.

Emellett az ellopott üzemanyag mennyisége is tiszteletre méltó: tíz járművet tankoltak meg a tolvajok, azaz autónként átlagosan 227 litert vittek el. A kocsik nyilvánvalóan fel voltak készítve a lopásra, összehasonlítási alapul még az áruszállító kisteherautókban is csak olyan 80-100 liter körüli üzemanyagtartályok vannak, a személyautókban pedig jóval kisebbek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!