Idén végre gyorstöltő kerülhet az iPhone-ok dobozába

Vágólapra másolva!
Az idén megjelenő új iPhone-ok dobozában már egy 18 wattos, USB-C-s gyorstöltő kaphat helyet.
Vágólapra másolva!

Bár a 2017-es iPhone készülékek képesek a gyorstöltésre, sajnos a felhasználók ehhez kénytelenek plusz pénzt befektetni, és külön megvásárolni a gyorstöltőt. Jó hír, hogy a helyzet idén már változhat. Úgy néz ki, hogy a 2018-ban megjelenő három új iPhone készülék mellé gyorstöltőt is csomagol az Apple.

Nemrég egy mérnöki prototípusról kerültek elő fotók. A képek alapján egy 18 wattos, USB-C-s gyorstöltőről van szó, amelyet iPhone-okhoz készített az Apple. A kiegészítő mindegyik 2018-as okostelefonhoz gyárilag járna. A felhasználók a megszokottnál gyorsabban tölthetik majd fel egy ilyennel a készüléküket, és nem kell külön gyorstöltőt vásárolniuk.

Forrás: Chongdiantou

Valószínűleg ebben az esetben kábel is jár majd a gyorstöltőhöz, és ha igen, akkor a MacBookhoz, valamint a MacBook Pro géphez is megoldott lesz a csatlakozás.

Az Apple jelenlegi 5 wattos töltőt ad az okostelefonjaihoz, ez nem képes gyorstöltésre. Az iPhone 8, iPhone 8 Plus és iPhone X viszont igen, feltéve, hogy külön megvásároljuk hozzá a gyorstöltőt és a kábelt.