A Microsoft is dupla kijelzős mobilon dolgozik

microsoft surface andromeda
A Microsoft Surface Andromeda szabadalmak alapján készített, nem hivatalos rendere
Vágólapra másolva!
Koncepcióját tekintve az okostelefon és a számítógép között van az Andromeda.
Vágólapra másolva!

Nagyon úgy tűnik, hogy lassan beköszönt a dupla érintőkijelzővel szerelt okostelefonok kora, a Samsung és a Huawei után a Microsoft is egy ilyen eszközön dolgozik. A dupla kijelzős okostelefonok ugyan rendkívül szokatlanok, de nem hallatlanok, azonban a következő időszakban bemutatásra kerülő készülékek egy szempontból jelentősen eltérhetnek az eddig látott megoldásoktól: szétnyitott állapotban a két kijelzőjük egyetlen nagy kijelzővé válhat, azaz kisebb méretű tabletekké alakulhatnak át a telefonok.

A Microsoft Surface Andromeda szabadalmak alapján készített, nem hivatalos rendere Forrás: David Breyer / Twitter

A Microsofttól kiszivárgott e-mailekre hivatkozva a The Verge most azt írja, hogy egyelőre még aránylag korai stádiumban van a cég Andromeda kódnéven futó telefon-táblagép hibridje, de kifejezetten hasonló a cikkben látható, nem hivatalos látványtervekhez.

A levelek alapján a Microsoft célja egy olyan eszköz létrehozása, amely zsebre vágható, de elmossa a határokat az okostelefonok és a számítógépek között. Egy új termékkategóriát teremtene a vállalat.

Ugyan látszólag jól halad a fejlesztés, azonban a The Verge forrásai kiemelték, hogy ettől függetlenül bármikor kaszát kaphat a projekt, annak idején például a Surface Mini táblagépet pár héttel a piacra dobása előtt kukázta a Microsoft.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!