Elkészült az ingyenes LibreOffice 6.0

libreoffice irodai csomag
LibreOffice 6.0, Sifr ikontémával
Vágólapra másolva!
Tovább javult a Microsoft Office dokumentumokkal való kompatibilitás.
Vágólapra másolva!

Már jó ideje nem csak az otthoni, de a céges felhasználók jókora részének sincs feltétlenül szüksége a fizetős Microsoft Office irodai programcsomagra, a talán legjobb ingyenes alternatíva a LibreOffice. A Windows mellett Linux és macOS rendszerekre is elérhető csomag a kötelező szövegszerkesztő, táblázatkezelő, és prezentációkészítő szentháromság mellett adatbázis-kezelőt, rajzolóprogramot, továbbá képletszerkesztőt is kínál.

LibreOffice 6.0, Sifr ikontémával Forrás: Origo

Most megjelent az irodai csomag legfrissebb főverziója. A LibreOffice 6.0 talán legfontosabb újdonsága, hogy tovább javult a Microsoft Office dokumentumokkal való kompatibilitás, plusz már megnyithatóak vele az AbiWord és a QuarkExpress fájlok, továbbá elérhetővé vált az EPUB formátumban való exportálás is.

További érdekesség, hogy használhatósági fejlesztéseket kapott a szalagos felhasználói felület, két újabb elrendezés közül választhatnak az érdeklődők. A Microsoft Office 2007 és újabb verziókban látotthoz hasonló kezelőfelület továbbra is kísérleti stádiumban van, így a kipróbálásához először engedélyezni kell a Beállítások ablak Speciális lapján a kísérleti funkciókat.

További érdekesebb fejlesztések:

  • megújult az online súgó;
  • bekerült a választható ikonkészletek közé az Elementary;
  • OpenPGP-vel aláírhatóak és titkosíthatóak a dokumentumok.

A LibreOffice 6.0 a hivatalos webhelye mellett az ORIGO Szoftverbázisról is letölthető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!