Mégsem lesz VR-headset az Xboxhoz

vr, haldoklás, veszély
A virtuális valóság ma már több milliárd dolláros piac.
Vágólapra másolva!
Nem meglepő, nem érdekli a nagy kiadókat a VR.
Vágólapra másolva!

A múlt heti E3 játékkiállítás rengeteg izgalmas bejelentéssel csigázta a gamereket, azonban valami határozottan hiányzott a kiadók repertoárjából: a virtuális valóság. A múlt héten szinte senki sem foglalkozott a VR-headsetes játékkal, még a Sony is kerülte a témát, pedig a PlayStation 4-hez már vagy másfél éve elérhető egy nem kifejezetten olcsó headset.

A Sony PlayStation 4 konzolhoz elérhető PlayStation VR kiegészítőcsomag Forrás: Sony

Mindezek után nem meglepő, hogy a Gamesindustry.biz portálnak adott interjújában a Microsoft marketingfőnöke csendben bejelentette, hogy mégsem lesz VR-headset az Xboxhoz. A vállalat az Xbox One X bejelentésekor még kifejezetten azzal példálózott, hogy a játékkonzol extra számítási teljesítménye nagyon jól fog jönni a VR-os játékokat készíteni kívánók számára.

Mike Nichols szerint szerint jelenleg a PC az ideális platform a VR-os játékra és tartalomfogyasztásra.

A mostani fejlemény nem óriási meglepetés, a tavalyi E3-on már az Xbox üzletág vezetője sem érdeklődött túlságosan a VR iránt. Phil Spencer szerint technikai és üzleti okokból egyaránt évekre vagyunk attól, hogy érdemes volna komoly erőforrásokat fordítani az Xbox és a VR összeboronálására.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!