Rendeződött a Logitech-botrány

Logitech Harmony Link
Logitech Harmony Link
Vágólapra másolva!
A Harmony Link meghal, de minden vásárló kap helyette egy Harmony Hubot.
Vágólapra másolva!

A hét közepén nagy botrányba keveredett a Logitech, miután jelezte a még 2011-ben piacra dobott Harmony Link infravörös jelsugárzóját megvásárolt ügyfeleknek, hogy jövő március közepén kidobhatják a kütyüt, ugyanis egyszerűen nem fog tovább működni. A termék segítségével a vásárlók az okostelefonjukról vagy a táblagépükről vezérelhetik a távirányíthatóval kapcsolgatható eszközeiket.

Logitech Harmony Link Forrás: Logitech

A vállalatnak eredetileg az volt a terve, hogy a még garanciális Harmony Linkkel rendelkező ügyfeleknek ingyen biztosít egy Harmony Hubot (ugyanarra való, mint a Link, csak fejlettebb), míg a lejárt garanciájú Linkek tulajdonosai 35 százalékos kedvezménnyel vehettek volna maguknak egy Hubot.

Persze elég régi termékről van szó, a Logitech régóta nem is forgalmazza a Linket, így borítékolható, hogy

a legtöbb használatban lévő darab már nem garanciális.

A Logitech lépése óriási felháborodást keltett, hiszen az ügyfelek nem szolgáltatást vásároltak, hanem egy klasszikus elektronikai terméket; szó sem volt korábban olyanról, hogy a gyártó bármikor önkényesen lekapcsolhatja a Linkjüket. A jelenlegi információk alapján ráadásul a Harmony Link pusztán azért válik használhatatlanná jövő márciusban, mert a Logitech nem hajlandó maximum néhány száz dollárért meghosszabbítani azt a digitális tanúsítványt, amely titkosított adatkommunikációt tesz lehetővé a Link mobilos alkalmazása és a Logitech szervere között.

Körülbelül egy nappal a botrány kipattanása után a Logitech illetékesei rájöttek, hogy nagyon nem érte meg packázni az ügyfelekkel.

A vállalat tűzoltásként bejelentette, hogy a Harmony Linkek csak azért is meghalnak március közepén, viszont minden egyes a kütyüvel rendelkező személy ingyen igényelhet majd magának egy Harmony Hubot, azaz

a már nem garanciális Linkkel rendelkezőket is kárpótolja a Logitech.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!