A Google új telefonja a HTC ötletét másolhatja

Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, a HTC ötlete annyira jó volt, hogy még a Google is átveszi a saját telefonjába.
Vágólapra másolva!

Az Android Police megszerezte az első tényleges fotót a Google következő saját telefonjáról, a 2017-es Pixel XL-ről. Már az első Pixel- telefonok is rendkívül jó kritikákat kaptak, talán csak a kissé unalmas kinézetet említették meg sokan negatívumként, éppen ezért különösen fájdalmas, hogy nálunk továbbra sem lehet kapni a készüléket.

Mindenesetre a kikerült képen látható némi változás: mintha a Google is érezte volna, hogy picit egyedibbé kell tenni a telefont, így a hátlapja érdekesebbnek tűnik, elölről pedig az új AMOLED kijelzőnek hála minimálisra tudták csökkenteni a kávák méretét a Samsung Galaxy S8-hoz hasonlóan.

A képről kiderül ezen kívül, hogy a mostanában divatos duplalencsés kamera helyett a Google továbbra is egy lencsét használ. Magát a készüléket egyébként az LG gyártja majd a Google számára, és a képen ugyan nem látszik, de a megbízható forrásból kikerült információk szerint átvettek egy trükköt a pár hónapja piacra került HTC U11-ből.

Mégpedig az oldalról megszorongatható keretet. Azt persze egyelőre nem tudni, hogy ezt a Google mire használja majd a Pixelben, a HTC esetében számos eseményt beállíthattunk a telefon szorongatására, például a zenelejátszó elindítását, a számok léptetését, vagy éppen a fotózást. A HTC U11 teszünkben úgy véltük, hogy habár elsőre ez egy olyan dolognak tűnik, mint amit néhányszor kipróbálunk, és esetleg megmutatjuk a haveroknak, majd elfelejtjük, valójában mégis eléggé hasznos tud lenni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!