Pánikmódot kapott az Android 7.1

Pokemon Go, mobile game from Nintendo telephone game application online pokemon android augmented reality andriod ios
2894983 07/18/2016 Young peopleplay Pokemon Go, the mobile game from Nintendo, on their mobile phones in the park across the street from the Novosibirsk Opera. Alexandr Kryazhev/Sputnik
Vágólapra másolva!
A Google egy szót sem szólt a hasznos funkcióról.
Vágólapra másolva!

Tavaly október elején elérhetővé vált az Android 7.1 stabil változata, amely a verziószámából sejthetően egy relatíve kevésbé fontos frissítés a tavaly augusztus végén kiadott Android 7.0-hoz. A Google nem is csapott nagy felhajtást a 7.1 körül, így például csak most derült fény az egyik rendkívül hasznos újítására.

A kép csak illusztráció Forrás: Sputnik/Alexandr Kryazhev

Az XDA fejlesztői fórumon (via Android Authority) az Android 7.1 forráskódját boncolgatóknak véletlenül feltűnt, hogy került a rendszerbe egy rosszindulatú alkalmazások, elsősorban

a kijelzőt valamilyen módon lezáró zsarolóvírusok kiiktatására létrehozott „pánikmód”.

Nagyon egyszerű aktiválni, csak rendkívül gyorsan – innen a nem hivatalos elnevezés, pánikszerűen – nyomkodni kell a hardveres vagy szoftveres „vissza” gombot a mobilon.

Erre az operációs rendszer a háttérbe küldi az előtérben futó alkalmazást, így a felhasználó eltávolíthatja a kijelzőjét orvul lezárt alkalmazást a telefonjáról.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!