Könnyebb és halkabb az új Microsoft Surface Pro

microsoft surface pro 2017 tablet táblagép windows 10 surface pen
Vágólapra másolva!
Kedd délután a Microsoft sanghaji sajtóeseményén bemutatkozott a prémium Surface Pro táblagép 2017-es változata. A vállalat elhagyta a számok használatát, a termék neve egyszerűen csak Microsoft Surface Pro.
Vágólapra másolva!

Az új modell első pillantásra nem sokban különbözik a tavalyi modelltől, az érintőkijelzője is maradt 12,3 hüvelykes és 2736×1824 pixeles, azonban számos érdemi fejlesztést végeztek rajta a mérnökök.

Forrás: Microsoft

Elsőként megemlítendő, hogy a Windows 10-es táblagép megkapta a hetedik generációs Intel processzorokat, modelltől függően Core m3, Core i5, vagy Core i7 CPU dolgozik benne. A teljesítménybeli előrelépés elhanyagolható az előző Surface tablethez képest, ami viszont fontos, hogy az m3 és i5 processzorú modellek passzív hűtésűek, azaz teljesen hangtalanul működnek.

A másik nagy fejlesztés, hogy az új Surface Book megkapta a Surface Studio egybegéphez kifejlesztett zsanért, így a beépített támasztéka 165 fokig, közel az asztallap síkjáig dönthető.

Szintén jól jöhet a rajzolni kívánó kreatívoknak, hogy az új Surface Pen érintőceruza 1024 helyett már 4096 lépcsőben képes mérni a kijelzőhöz való odanyomás erősségét, továbbá az oldalirányú dőlésszögének érzékelésére is képes. Viszont rossz hír, hogy a ceruza már nem található meg a táblagép dobozában, az érdeklődőknek 99 dollárért külön kell majd megvásárolniuk a kiegészítőt.

Forrás: Microsoft

A külön vásárlás vonatkozik a billentyűzetes Type Cover kiegészítőre is: a normál kiadás 129 dollárba kerül majd, míg prémium Alcantara bőr felületű modellekért 159 dollár kér a Microsoft. Az opcióknál tartva új Surface Pro opcionálisan beépített LTE modemmel is elérhető lesz, ám egyelőre nem világos, hogy milyen felárért cserébe.

Forrás: Microsoft

A 800 újonnan tervezett alkatrészt tartalmazó új Microsoft Surface Pro nem csak csendesebb és könnyebb az előző modellnél, de az akkus üzemideje is nőtt. Ennek kapcsán a gyártó csupán annyit árult el, hogy az ügyfelek akár 13,5 órán keresztül is videózhatnak vele, az előző Surface Pro esetében még csak 9,5 óra videózási időt reklámozott a gyártó.

A táblagép hazai forgalmazásának kezdete nem ismert, a legfontosabb 26 piacon 2017. június 15-én válik elérhetővé. A legolcsóbb modell 799 dollárba kerül majd, ezt megvásárolva Intel Core m3 processzort, 4 GB memóriát, és 128 gigabájtos SSD-t kapnak a vásárlók.

Az abszolút csúcsmodellbe Intel Core i7 processzort, 16 GB memóriát, és 1 terabájtos SSD-t álmodtak a mérnökök; a konfiguráció várható árát még nem merte elárulni a Microsoft.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!