Lelepleződött egy Xbox-fiókokat fosztogató kínai cég

windows 10 xbox stream kanapé nappali gamer
Bizonyos játékok a muliplayer, azaz többjátékos üzemmódot is támogatják
Vágólapra másolva!
Bíróságra ment a Microsoft, hackelt fiókokon keresztül vásárolt FIFA-pontokat az iGSKY.
Vágólapra másolva!

Jól tudják a gamerek, hogy akad néhány kétes hírnevű piactér az interneten, amelyeken szuper olcsón lehet digitális játékokat, vagy azokkal összefüggő egyéb digitális termékeket vásárolni. Az áraik túl szépek ahhoz, hogy igazak legyenek, és ez ilyen vagy olyan módon mindig igaz.

11 ezer FIFA játékpont, 60 dollárért?! Gyanús ez nekem... Szerinted? Forrás: AFP/Michael Kovac

A legújabb példa erre a kínai iGSKY piactér, amelyen meglepően kedvező árakon lehet játékbeli tárgyakat és fizetőeszközöket vásárolni. A Microsoft most beperelte az üzemeltetőjét, ugyanis meggyőző mennyiségű és minőségű bizonyítékot gyűjtött arról, hogy az iGSKY meghackelt Xbox Live felhasználói fiókokon keresztül szerezte be a vásárlóknak árult FIFA játékpontokat.

A Microsoft tesztvásárlást hajtott végre, 11 ezer FIFA pontot vett az iGSKY-tól, a megszokott 128 dollár helyett csupán 60 dollárért.

Röviddel később egy Xbox Live-fiók tulajdonosa felkereste a redmondiak ügyfélszolgálatát, ugyanis

valaki kizárta a felhasználói fiókjából, majd a hozzátársított bankkártya segítségével megvásárolta a kérdéses pontokat.

Nem világos, hogy az iGSKY milyen módon fért hozzá a felhasználói fiók bejelentkezési adataihoz, de semmi bizonyíték sincs arra, hogy a cég feltörte volna az Xbox Live rendszert.

Forrás: EA

A Microsoft most bíróságra vitte az ügyet, beperelte az Egyesült Államokban az iGSKY szolgáltatást birtokló Gameest nevű céget. A vádpontok között többek közt csalás, és számítógépes rendszerekbe való illetéktelen behatolás is megtalálható.

Természetesen nincs egyszerű helyzetben az igazságszolgáltatás, hiszen egy Kínában bejegyzett és üzemelő, de a konkrét bűncselekmény elkövetésével az Egyesült Államok területén vádolt cégről van szó. Egyelőre annyit tett a bíró, hogy elrendelte a Gameesthez kötődő belföldi javak befagyasztását, így például a Paypal-fiókjához sem fér hozzá a vállalat.

Hírünk írásakor nem volt elérhető az iGSKY weblapja, azonban nem világos, hogy véletlen egybeesésről van-e szó, vagy a Microsoft akciójának közvetett eredményéről.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!