150 hüvelykes tévét mutathat be a Samsung

HORIZONTAL
Models pose with Samsung Electronics' new 75 inch F8000 Smart LED TV during a media conference in Seoul on February 19, 2013. South Korea's Samsung Electronics on February 19 launched a set of giant, Internet-enabled televisions aimed at boosting profit margins and cementing its lead on the world's TV markets hit by slowing global demand. AFP PHOTO / JUNG YEON-JE
Vágólapra másolva!
Ráadásul micro-LED panel dolgozhat a készülékben.
Vágólapra másolva!

Nagy látványossággal készülhet a január elején kezdődő Consumer Electronics Show-ra a Samsung, a The Investor értesülései szerint a vállalat minden idők egyik legnagyobb tévéjével fogja majd lenyűgözni a nagyérdeműt. A posztergyerek készülék kijelzőátlója elvileg 150 hüvelyk, azaz 3,81 méter lesz.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

A kettes számú nagy érdekesség, hogy a tévében lévő panelt micro-LED technológiásnak mondják. A rendkívül magas gyártási költségek miatt a Samsung már lemondott az OLED kijelzők tévékben való használatáról,

a micro-LED lesz az utódja.

A két típusú kijelző olyan szempontból azonos, hogy nem használnak háttérvilágítást, maguk a pixeleik bocsájtják ki a fényt. A nagy eltérés köztük, hogy az OLED organikus anyagokból épül fel, míg a micro-LED esetében nem organikusak az anyagok.

Ez nagyban egyszerűsíti a gyártás menetét, amelynek köszönhetően a micro-LED panelek sokkal olcsóbbak lehetnek az OLED-eknél.

Jó kérdés, hogy a cég januárban bemutatkozó, felső kategóriás televíziói vajon mind micro-LED kijelzősek lesznek-e. Könnyen elképzelhetőnek tűnik, a pletykák szerint ugyanis a Samsung jövőre már nem fog OLED tévéket piacra dobni, valamivel viszont nyilván helyettesíteni kell a panelt. Az LCD megjelenítők használata jelentős minőségbeli visszalépést jelentene a gyártó számára, így kizárásos alapon csak a micro-LED maradt a ringben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!