Xboxot kapott egy kisfiú az önzetlenségéért

mikah frye xbox one x
Mikah Frye
Vágólapra másolva!
Lemondott a karácsonyi ajándékáról, hogy takarókat kaphassanak a hajléktalanok.
Vágólapra másolva!

Ideális esetben a gyerekek számára a karácsony az év egyik legizgalmasabb része, hiszen tűkön ülve várják, hogy mit kapnak majd ajándékba. A hónap elején az Ohio államban élő, 9 éves Mikah Frye igazán megható gesztust tett: a kisfiú lemondott a karácsonyi ajándékának szánt Xbox One konzolról, helyette arra kérte a nagymamáját, hogy abból a 300 dollárból vegyen inkább takarókat, és azt osztogassák szét a helyi keresztény közösség által üzemeltetett hajléktalanszálló lakói között.

Mikah Frye Forrás: Fox8

A család beszámolója szerint a jótettet részben a kisfiú saját tapasztalatai inspirálták: nagyjából három évvel ezelőtt a családjával ő maga is eltöltött néhány hetet az Ashland Church Community Emergency Shelter Services szállásán, miután elveszítették a korábbi lakásukat.

Mikah a nagymamájával látott néhány hajléktalant az utcán, és megkérdezte, hogy télen hogyan tartják magukat melegen, hiszen a szálláson kapott takarókat vissza kell adniuk a távozásukkor. Ekkor jött az ötlet, hogy az Xbox árából inkább ajándékozzanak saját takarókat a rászorulóknak, biztosan szükségük van rájuk.

A nagymama természetesen eleget tett Mikah kérésének, végül bő 60 takarót sikerült adni a hajléktalanoknak. A kisfiú mindegyikhez csatolt egy kézzel írt jegyzetet is:

A Fox8 tévécsatorna készített egy riportot az esetről, ami természetesen nem kerülte egy a Microsoft figyelmét. A vállalat megajándékozta a kisfiút egy Minecraft témájú Xbox One X konzollal, plusz két szatyornyi játékkal és kiegészítővel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!