Jön Androidra és iOS-re a Microsoft Edge

microsoft edge android ios windows 10
Android és iOS rendszereken is elérhető lesz a Microsoft Edge
Vágólapra másolva!
Az indítóalkalmazásának fontos kiegészítője lesz a mobilos böngésző.
Vágólapra másolva!

Mint már beszámoltunk a hírről, a Microsoft egy új androidos indítóappal kívánja összekötni a Windows 10-es számítógépeket és az androidos okostelefonokat. Ennek az a lényege, hogy a felhasználók az egyik eszközükről a másikra átnyergelve ott tudják folytatni a tevékenységeiket, ahol korábban abbahagyták.

Android és iOS rendszereken is elérhető lesz a Microsoft Edge Forrás: Microsoft

A Microsoft Launcher alkalmazással párhuzamosan a vállalat bejelentette, hogy elérhetővé teszi Android és iOS rendszereken is az Edge böngészőjét. A különböző típusú eszközökön futó Edge-ek képesek lesznek adatokat szinkronizálni egymás között, így az egyik eszközön mentett könyvjelzők, jelszavak, vagy éppen az olvasási lista tartalma megjelenik a többi eszközön is.

Sajnos a megnyitott böngészőfülek egyelőre nem lesznek szinkronizálhatóak az eszközök közt; ennek technikai oka van, amit a belátható jövőben elhárít majd a Microsoft.

Az Android és iOS rendszereken hamarosan elérhetővé váló Edge böngésző két téren különbözik a Windows 10-es számítógépeken használható változattól: egyrészt nem támogatja a bővítményeket, másrészt pedig nem található meg benne a webjegyzet funkció. Utóbbival jegyzeteket lehet firkálni a weblapok felületére, és képlopásra is lehetőséget nyújt.

Az adatszinkronizáció működéséhez a felhasználók számítógépein a Windows 10 Fall Creators Update rendszernek kell futnia, ez két héten belül jelenik meg.

A mobilos Edge iránt érdeklődők itt kérhetnek korai hozzáférést a béta verzióhoz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!