Összeköti az Androidot és a Windowst a Microsoft

microsoft launcher android windows 10
Microsoft Launcher
Vágólapra másolva!
Az Apple Handoffra hasonlít a most bejelentett Microsoft Launcher.
Vágólapra másolva!

Meglepően sok androidos alkalmazással rendelkezik a Microsoft, az egyik kevésbé ismert közülük az Arrow Launcher indító. A vállalat csütörtökön bejelentette, hogy az egyfejlesztős hobbiprojektből stratégiai fontosságú szoftver vált, így új funkciókkal ruházta fel, és átnevezte Microsoft Launcherre. A szoftver továbbra is ingyenesen használható, természetesen a Play Áruházból szerezhető be.

Microsoft Launcher Forrás: Microsoft

A Microsoft ötlete, hogy mostantól kezdve ezen az indítóalkalmazáson keresztül

összeköti a felhasználók androidos okostelefonjait a Windows 10-es számítógépeikkel.

Két szerepe van az indítónak: egyrészt folyamatosan releváns információkat jelenít meg a Microsoft-féle szolgáltatásokból (például találkozók és naptárbegyzések), másrészt pedig átjárhatóságot próbál biztosítani a PC és a mobil között.

Az utóbbi alatt például olyasmire kell gondolni, hogy az egyik eszközről a másikra átnyergelve folytatható a weblapok böngészése, a fényképek nézegetése, a dokumentumok szerkesztése. Ezek a funkciók csak akkor működnek majd, amennyiben Windows 10 Fall Creators Update fut a számítógépen.

A Microsoft Launcher elsősorban olyanoknak lehet majd szuper hasznos, akik folyamatosan használják a OneDrive-hoz, az Outlookhoz, vagy éppen az Office-hoz hasonló microsoftos szolgáltatásokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!