Globális hiány lesz Apple iPhone X-ből

apple iphone x ios
Apple iPhone X
Vágólapra másolva!
A hírek szerint több komponensből sem képesek eleget gyártani a beszállítók.
Vágólapra másolva!

Nagy csalódást okozva az Apple nem tudta az iPhone 8 és iPhone 8 Plus modellekkel párhuzamosan piacra dobni az iPhone X csúcsmobilját. Ennek az okát nem kommentálta a vállalat, de két fontos dátumot azért elárult a rajongóknak: a készülék október 27-től kezdve lesz előrendelhető, és november 3-án kerül piacra.

Apple iPhone X Forrás: Apple

Egyre nagyobb az esély, az utóbbi dátum inkább csak papíron lesz igaz. Ming-Chi Kuo, a KGI remek forrásokkal rendelkező elemzője szerint november harmadikán nemzetközileg csak olyan 2-3 millió darab iPhone X áll majd rendelkezésre.

Ez elsőre gigantikus mennyiségnek tűnik, ám az Apple általában olyan 10 millió készüléket szokott eladni a forgalmazás első hétvégéjén.

Kuo elég specifikus információkat kapott a probléma okáról: alapvetően nem a telefon lehetséges gyártási volumenével van a probléma, hanem komponenshiány okozza a fennakadást. Többek közt az antennarendszer és a széles látószögű kamera nyomtatott áramköri lapjaiból, továbbá a FaceTime által használt infravörös projektorból sem képesek eleget gyártani a beszállítók.

Az elemző szerint novembertől kezdve erősen megnőhet a legyártható készülékek száma, így az iPhone X piacra dobását követő hetekben lassan rendeződhet a helyzet. Ettől függetlenül elképzelhető, hogy a telefont beszerezni kívánóknak az idei évben végig mázlira lesz szükségük.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!