Addig molesztálták a szexrobotot, míg eltörtek az ujjai

samantha, szex robot, sex doll
Vágólapra másolva!
Az Ausztriában megrendezett Arts Electronica Festival keretein belül nemcsak megtekinthető, hanem ezek szerint alaposan meg is tapogatható volt Samantha, a körülbelül 1 millió forintba kerülő szexrobot. Ezt a látogatók annyira ki is használták, hogy az egy valódi nő esetében nagyon komoly molesztálásnak vagy szexuális zaklatásnak minősülne.
Vágólapra másolva!

Sergi Santos, a robot spanyol fejlesztője úgy írta le a helyzetet, hogy a férfiak teljesen megszállták Samanthát, fogdosták a melleit, a lábait és a kezeit. Szerinte mivel a látogatóknak nem kellett érte fizetniük, nem nagyon foglalkoztak az "egészségi állapotával", így igazi "barbár" módra támadták meg a robotlányt.

Forrás: CEN

Ennek végeredménye az lett, hogy két ujja eltört, és erősen "összemocskolták", jelentsen az bármit is ebben a szituációban. Úgyhogy szegényt vissza kellett küldeni Spanyolországba némi javításra, de a készítője szerint "Samantha erős, és túl fogja élni a történteket".

Samantha egyébként nem csak egy mezei bábu, képes reagálni a beszédre, és például nyögdécseléssel tudja nyugtázni, ha a megfelelő pontokon érintik meg. Éppen emiatt az (egyelőre elég alapfokú) mesterséges intelligencia miatt is érezték úgy, hogy helye van az ausztriai technológiai kiállításon.

A kiállításon fogdosták, ahol csak érték. Forrás: CEN

Főleg, hogy egyébként a Samanthához hasonló szexrobotok egyre népszerűbbek világszerte. Barcelonában például már nyílt egy kizárólag ilyeneket használó bordélyház, ahol 80 eurós alapáron bérelhetünk ki egy példányt fél órára. De legutóbb most júliusban, Dublinban jött létre egy hasonló létesítmény, ahol az árak 100 eurótól kezdődnek, és a tulajdonosok szerint több száz új ügyfelet hoztak nekik a robotok.

Ezzel együtt a szakértők között továbbra is komoly vita van arról, hogy a szexrobotokra való egyre nagyobb igény hatással lesz-e a valós emberi kapcsolatokra. A pszichológusok egyik fele persze azt mondja, hogy az egyébként is nehezen kapcsolatot létesítők ezzel még inkább átesnek arra az oldalra, hogy csak a fizikai kontaktust kapják meg, míg a másik fele úgy véli, hogy egyébként pont hogy lehetne használni terápiás célokra, egyfajta rávezetésként egy valódi párkapcsolat és egy valódi szexuális kapcsolat kialakulásához.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!