Egy trükkel a fizetős appokat is letöltheti ingyen

iPhone 4, 2010
A Chinese buyer tries the iPhone 4 smartphones in the Apple Store in the Hong Kong Plaza in Shanghai, China, 25 September 2010. Apple launched its latest iPhone 4 on the Chinese Mainland on Saturday (25 September 2010) to continue its expansion in the countrys mobile market. The iPhone 4 will be sold through China Unicom, the countrys second-largest mobile operator, on two-year phone contracts and also through Apple retail stores in China.
Vágólapra másolva!
Egy trükkel ingyenesen is hozzájuthatunk az Apple appboltjának fizetős kínálatához. A programokat fejlesztőként telepíthetjük iPhone-ra vagy iPadre. 
Vágólapra másolva!

Az appok megszerzéséhez nem kell feltörni az okostelefont, így felesleges kockázatnak sem tesszük ki a készüléket. Viszont szükség van hozzá egy számítógépre is: windowsos vagy Mac, amihez csatlakoztatjuk az iPhone-t vagy iPadet. A PC-re fel kell telepíteni egy iTunest is, ha még nincs.

Bár egy iPhone-tulajdonosnak valószínűleg van: egy Apple ID is kell, illetve az Apple ingyenes developerprogramjába kell jelentkezni. Így gyakorlatilag az app forráskódjából, vagy .ipa, vagy .deb fájlból,

az App Store-on kívülről, külsős forrásból telepíthetjük az adott programot.

Arra kell figyelni, hogy azok nem frissülnek maguktól, manuálisan kell update-elni őket. Ugyanis az App Store támogatását is elveszítjük, ezzel az sincs garantálva, hogy az adott app teljesen vírus- és kártevőmentes lesz.

Maga a folyamat is bonyolult és összetett: csak annak ajánljuk, aki ért hozzá. Ha pedig kipróbáltuk, és tetszik egy app, honoráljuk a készítők munkáját azzal, hogy fizetünk érte.