Teljes képernyőn zaklat tovább a Windows 10

win 10 frissites
Ezt nem lehet nem észrevenni
Vágólapra másolva!
Az ingyenes frissítési időszak utolsó hónapját is kihasználja a Microsoft: teljes képernyős értesítéssel hívja fel a figyelmet arra, hogy frissítsünk Windows 10-re, amíg még megtehetjük.
Vágólapra másolva!

Újfajta értesítést vezetett be a Microsoft, ami arra figyelmeztet, hogy

már csak július 29-ig lehet ingyen frissíteni Windows 10-re.

A cég blogposztban jelentette be, hogy a Windows 7 Service Pack 1 és a Windows 8.1 felhasználói már találkozhatnak ezzel az ablakkal.

Ez gyakorlatilag nem is egy előugró ablak, hanem az egész képernyőt elfoglaló üzenet, az alábbi szöveggel: "Elnézést a zavarásért, de ez fontos. Ingyenes Windows 10 frissítési ajánlatunk július 29-én véget ér."

Ezt nem lehet nem észrevenni Forrás: Microsoft

Ezután rögtön frissíthetünk, vagy kérhetünk későbbi emlékeztetőt. A képernyő bal sarkában látható két hivatkozással pedig beállítható, hogy még háromszor emlékeztessen minket a rendszer, vagy már egyszer se.

Az alábbi esetekben nem bukkan elő az ablak:

  • Ha telepítettük a legutóbbi "Szerezd be a Windows 10" appot, és kikapcsoltuk az innen érkező értesítéseket
  • Ha arra kattintunk, hogy nem kérünk több emlékeztetőt
  • Ha a számítógépen már van Windows 10
  • Ha korábban már váltottunk Windows 10-re, de aztán visszaváltottunk
  • Ha korábban probléma merült Windows 10 telepítése közben

Engedtek, de mégsem

A cég egy hete jelentette be, hogy megváltoztatja a sokat kritizált eddigi frissítési értesítőt, és egyértelműbb felületet ad neki.

Már három gomb van rajta: egy az azonnali frissítéshez, egy a frissítési időpont megváltoztatásához, és egy az ingyenes ajánlat elutasításához.

Végre: három egyértelmű választás Forrás: Microsoft

A változást azután jelentették be, hogy egy nő pert nyert a Microsofttal szemben, és 10 ezer dollár kártérítést kapott a kéretlen telepítés miatt. A munkahelyi számítógépe ugyanis használhatatlanná vált, miután a kéretlenül elindult telepítő összeomlott.

A redmondiak tagadják, hogy bármi rosszat tettek volna Goldsteinnek, és bár a bíróság megítélte a kért összeget a nőnek,

a Microsoft fellebbezett, elkerülendő a későbbi, hasonló pereket.