Gépagyon dolgozhat a világ legforróbb startupja

magic leap
Plusz réteg a valóságra
Vágólapra másolva!
A Magic Leap startup nem csak a virtuális és kiterjesztett valóságra vetett szemet, de úgy tűnik, hogy a mesterséges intelligenciával is terveznek. Erre egy per során derült fény, az információ még nem megerősített.
Vágólapra másolva!

A Google által is támogatott Magic Leapet úgy tartják számon, mint a világ legforróbb startupját: már 4,5 milliárd dollárt ér. A cég eredetileg kiterjesztett valósággal hívta fel magára a figyelmet, ám most úgy tűnik, újabb trendet célzott meg: robotokhoz fejleszthet mesterséges intelligenciát.

Mindez egy per dokumentációjából derült ki, amit a cég indított két korábbi alkalmazottja ellen. A vád szerint Gary Bradski és egy másik alkalmazott egy másik céget is alapított, míg a Magic Leapnél dolgoztak, és az onnan lopott technológiákat használták fel a saját üzlet elindításához.

Túlmutat a virtuális és kiterjesztett valóságon is Forrás: Magic Leap (YouTube)

Bradskinek jelentős tapasztalata van robotika és mesterséges intelligencia területén. Ugyan ez nem elég ahhoz, hogy biztosra vehessük: robotokon dolgozik most a Magic Leap, a dokumentáció egy része ezt sejteti. A szövegben olvasható, hogy a Bradskiék „olyan projektekben és tervekben vettek részt, ami mélytanulási technológiát fejleszt robotikai felhasználásra”.

A sejtelmes startup

A Magic Leap története azért is érdekes, mert eddig semmi kézzelfogható terméket nem tudott felmutatni a startup, mégis öntötték bele a pénzt az olyan nagykutyák, mint a Google, a Warner Bros, vagy az Alibaba, de még a NASA is.

Fő projektjük az úgynevezett Cinematic Reality Interface, ami túlmutat az AR/VR technológián. A felület lényege, hogy egy számítógép alkotta, háromdimenziós képet vetítenének ki a felhasználó retinájára, így gyakorlatilag az azt a látszatot kelti, mintha valóságos lenne. Ezt egy headsetbe szeretnék építeni, amiről ugyan még szinte semmit nem árult el a cég, de a Wired elvileg már tesztelte. Még a fejlesztői változatot sem adták ki az eszközből, a befektetők szűk köre kapta csak kézbe.

A Magic Leap szóvivője nem kommentálta a hírt. A két alkalmazott már nem dolgozik a cégnél.