Még több adatot megspórolhatunk a Google Térképekben

Google Maps, hirdetés
Vágólapra másolva!
Tárhelykímélőbbé tette az offline térképek használatát a Google, már SD-kártyára is lementhetjük a Google Térképek fájljait. Megérkezett a wifis mód is, amivel 
Vágólapra másolva!

A Google még tavaly év végén tette lehetővé, hogy a Térképek szolgáltatásban ne csak online, hanem a készülékekre letöltve akár offline is használhassuk a térképeket. Ugyan utóbbi formában a különféle közlekedési információkat nem kapjuk meg, de cserébe az app nem fogyasztja minden alkalommal a mobilnetünket.

A vállalat most egy újabb frissítéssel örvendeztette meg a felhasználókat,

elérhetővé vált a "csak wifi" mód.

Ezt korábban már pár felhasználó felfedezte a tesztelés alatt, hivatalosan csak most vált elérhetővé mindenkinek. Ennek bekapcsolásával letiltjuk az app hozzáférését a mobilinternethez, így

az csak a letöltött térképekre és wifis kapcsolatra hagyatkozik.

Eddig ugyanis hiába volt egy térképrészlet letöltve, a területet elhagyva mobilnetről azonnal elkezdte lekérni az információkat a program. Így biztosak lehetünk abban, hogy nem fogunk egy külföldi utazás során hatalmas számlákat generálni, illetve akkor sem hagy cserben a navigáció, ha térerőmentes övezetbe érünk.

Bemutatkozik a "csak wifi" mód Forrás: Origo

Már microSD-re is menthetünk térképeket

Hasznos újdonság, hogy a térképeket végre nemcsak a belső tárhelyre, hanem

akár microSD kártyára is menthetjük,

így a kisebb adattárolóval megáldott eszközök tulajdonosainak sem kell lemondaniuk az offline navigációról. Ez nagy könnyebbség, hiszen Budapest netmentes verziója is több száz megabájtot foglal. A funkció kizárólag androidos készülékekre érhető el, lévén az Apple termékek nem támogatják a microSD kártyát.

A beállításhoz az "Offline területek" menüpontban látható fogaskerékre kell nyomni, majd ott megadni, hogy melyik adattárolóra kívánjuk menteni a térképeket.

Már microSD kártyára is menthetők az offline térképek Forrás: Origo