Indiában tényleg pornóhoz használják az ingyenwifit

hajlektalan wifi kioszk
New Yorkban leállították a fülkéket
Vágólapra másolva!
Múlt hónapban le kellett állítani New Yorkban az internetfülkéket, mert túl sokan használták azt pornófilmek nézéséhez. Mint kiderült egy felmérésből: Indiában is ezen célból veszik legtöbben igénybe az ingyenwifit.
Vágólapra másolva!

Sokan úgy gondolják, hogy Mark Zuckerberg számára rengeteg új Facebook-felhasználót jelenthet az, ha internetet visz Indiába, ám úgy tűnik, hogy a pornó az igazi aranybánya. Indiában 23 vasútállomáson lehet használni wifit ingyen, köszönhetően a Google-nek és a RailTel internetszolgáltatónak.

Valós probléma viszont, hogy ezeket a nyilvános hálózatokat sokan nem erre használják, amire kéne, és erotikus tartalmakkal szórakoztatják magukat. India leggyakrabban használt vasútállomási hotspotján gyűjtött adatok szerint

tényleg pornóra kerestek legtöbben azok,

akik igénybe vették az ingyenwifit. Ez az állomás Patnában található.

New Yorkban leállították a fülkéket Forrás: AFP/2016 Getty Images/Spencer Platt

Igazuk lett az aggódó New York-i lakosoknak

New Yorkba több ezer olyan ingyenwifis fülkét telepítettek, ahol a kihelyezett androidos tableketen bárki szabadon netezhetett. A helyi lap attól tartott, a hajléktalanok és gyerekek gyorsan rájönnek majd, hogy így büntetlenül nézhetik a pornót.

A lap aggodalma beigazolódott: túl sokan akartak az óriástableten és ingyenwifin pornót nézni, ezért a gépeket üzemeltető LinkNYC letiltotta az internetelérést az óriás táblagépeken.

Kérdés, mi fog kisülni a Google legújabb projektjéből mindezek után: a keresőóriás múlt hónapban jelentette be a Google Stationst, amely keretén belül ingyenwifit vinnének a buszokra és vonatokra világszerte.