Aggódik New York, az ingyenwifi ingyenpornót jelent?

szegénység
Vágólapra másolva!
Több ezer ingyenwifis fülkét telepítenek New Yorkba, ahol a kihelyezett androidos tableketen bárki szabadon netezhet. A helyi lap attól tart, a hajléktalanok és gyerekek gyorsan rájönnek majd, hogy így büntetlenül nézhetik a pornót.
Vágólapra másolva!

New York város januárban indította útjára legnagyobb szélessávú internet programját, melynek keretén belül több mint 7500 wifi fülkét telepítenek a város különböző pontjaira - elsősorban a régi telefonfülkéket alakítva így át.

A fülkékben nem csak gigabites netelérés lesz, de szabadon felhasználható androidos tabletek is. Az Egyesült Államokon belül ingyen lehet majd telefonálni. Ahogy a mobilkészülékeinket is feltölthetjük majd.

A város vezetése naponta tíz ilyen fülkét alakít át, a terv az, hogy

júliusra már 500 ilyen állomás üzemeljen New Yorkban.

A LinkNYC kezdeményezésért az Intersection felel, a cég részben a Google (Alphabet) leányvállalatának, a Sidewalk Labs konzorcium tulajdona. Körülbelül 200 millió dollárt szánnak a grandiózus projekt megvalósítására.

A New York Post amerikai napilap azonban aggódik, és inkább lefújná az egész kezdeményezést. Attól tartanak, a hajléktalanok - és a fiatalkorúak - hamar rájönnek, hogy a kihelyezett tableten és az

ingyenwifin büntetlenül nézhetnek majd pornót.

Vajon a hajléktalanok pornónézésre használják majd az ingyenwifit? Forrás: shortwoman.com

A kivitelező megjegyezte,

nagy hangsúlyt fektet a felnőtt tartalmak szűrésére,

olyan szűrőrendszert használnak, amelyet az iskolák és a könyvtárak is alkalmaznak.

A lap nem emelte ki azt a fontos tényt, hogy az új fülkékkel bárki a városban hozzáférhetne fontos információkhoz. Emellett pedig sem korábbi esetet, felmérést vagy bizonyítékot nem mutattak fel, amely alátámasztaná aggodalmukat. Összesen egy hajléktalan nyilatkozta azt, hogy ilyen célból használt egy fülkét.