Nekimegy a Huawei a Samsungnak

huawei mobil telefon google nexus
A mobile phone made by Chinese telecom equipment maker Huawei is displayed in a store in Beijing on August 3, 2015. Two Chinese smartphone makers pushed US technology giant Apple into third place in the world's biggest market in the second quarter, an independent analyst firm said on August 3. Upstart Xiaomi, known for delivering high-performance products at cheap prices, was the largest smartphone vendor in China based on shipments with a 15.9 percent market share in the April-June period, and Huawei was close behind at 15.7 percent. AFP PHOTO / GREG BAKER
Vágólapra másolva!
Több szabadalom megsértése miatt perelte be a Huawei a Samsungot, kártérítést követel a cégtől.
Vágólapra másolva!

Pert indított a Samsung ellen a Huawei az Egyesült Államokban és Kínában – közölte a Huawei. A Huawei kártérítést követel azért, amiért a dél-korai Samsung felhasználta több olyan szabadalmát is, amelyek rendszerszoftverekkel és mobil kommunikációs technológiával kapcsolatosak.

Ezzel a Huawei az első olyan kínai cég, ami beperelte a koreai óriást.

Odacsap a Huawei Forrás: AFP/Greg Baker

Ting Csiang-hszing, a Huawei Szellemi Tulajdonjogi Osztályának elnöke reméli, hogy a Samsung megvásárolja tőlük a szükséges licenszeket.

Megjegyezte: „A Huawei hisz abban, hogy az iparági szereplőknek együtt kellene dolgozniuk, hogy nyitott, közös innováció segítségével előremozdítsák az ágazatot. Amellett, hogy tiszteletben tartjuk mások szabadalmait, meg is védjük a sajátjainkat. Számtalan szabadalom keresztengedélyezési megállapodással találkoztunk már ebben az iparágban, amelyek lehetővé tették a technológiák törvényes használatát, hiszen ez az alapja az okostelefon ipar egészséges fejlődésének."

A Samsungot már korábban is vádolták szabadalmak megsértésével, ezek közt hírhedt az Apple-lel vívott maratoni per, ami végül az amerikai legfelsőbb bíróság elé került.