Az űrbe telefonál Zuckerberg a Facebookon

nemzetközi űrállomás képek
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Űrállomás űrhajósaival fog élőben csevegni Mark Zuckerberg, június elsején mi is követhetjük a beszélgetést a NASA Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

Egészen a világűrig viszi legújabb funkcióját a Facebook. Mark Zuckerberg június elsején a Nemzetközi Űrállomás (ISS) asztronautáival fog élőben csevegni. Ehhez a nemrég világszerte élesített Facebook Live szolgáltatást használja majd, a közösségi oldal élő közvetítésre készített funkcióját.

Az űrállomás jelenleg a legnagyobb mesterséges objektum az alacsony Föld körüli pályán, ami néha szabad szemmel is látható a Földről.

A Nemzetközi Űrállomás Forrás: NASA/CSA/Chris Hadfield

Az ISS űrállomáson szolgáló űrhajósok különféle biológiai, meteorológiai, asztronómiai kísérleteket hajtanak végre mikrogravitációs környezetben. Legfeljebb hat űrhajóst képes befogadni.

A húsz perces beszélgetést az Európai Űrügynökségről (ESA) kezdeményezik, élővideós közvetítés lesz. A Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal (NASA) hivatalos Facebook-oldalán követhetik a nézők június elsején, magyar idő szerint 18:55-től.

A NASA arra bátorítja az űrkutatás iránt érdeklődőket, hogy bátran posztoljanak kérdéseket a Facebook-vezérnek, aki azokat felteheti az asztronautáknak, eddig már rengeteg kérdést gyűjtöttek össze.

A Facebook Live május 30-án vált elérhetővé app formájában Windows 10-es számítógépekre és tabletekre is. Áprilisban vált elérhetővé az androidos Facebook-appon belül is az iOS-es verzió után, bár még nem jutott el minden felhasználóhoz.