Azonnal frissítse az Adobe Flasht

adobe flash html5
Marad a Flash a Html5 mellett
Vágólapra másolva!
Sürgősségi javítást adott ki az Adobe a Flash lejátszóhoz, ami 23 rést foltoz be. Érdemes minél hamarabb frissíteni, sok probléma ezek közül kritikus.
Vágólapra másolva!

Az Adobe sürgősségi javítást adott ki a Flash lejátszóhoz, ami két tucat sebezhetőséget foltoz be, köztük egy különösen veszélyeset. A cég azt ajánlja, hogy mindenki frissítsen minél hamarabb.

A csomag 23 kritikus hibát javít, ezek közül az egyiket már használták célzott támadásokhoz. A CVE-2016-1010 sebezhetőség lehetőséget ad arra a támadóknak, hogy távolról telepítsenek kártékony kódokat a számítógépre. Ezzel átvehetik az irányítást a fertőzött rendszer felett.

Az Adobe folyamatosan vezeti ki a Flasht Forrás: Adobe

A 21.0.0.182-es számú frissítést az Adobe oldaláról tölthetik le azok, akik nem engedélyezték az automatikus frissítést. Egyaránt veszélyben vannak a Windows-, Mac-, Android-, iOS- és ChromeOS-felhasználók.

A legjobb, ha töröljük

A szakértők nagy része azt ajánlja, hogy érdemes teljesen törölni a szoftvert a böngészőnkből.

Maga a cég sem ad már sok időt a szabványnak: az Adobe tavaly decemberben jelentette be, hogy megszünteti a Flash márkát, és elkezdi a kivezetést, az átállást a HTML5 technológiára.

A szabvány hírhedten rossz védelemmel rendelkezik, kiváló kémkedésre. A Mozilla nyáron megelégelve a dolgot blokkolta is a kiegészítőt. A biztonsági rések nyújtotta kiskaput akár tömeges adatgyűjtésre és megfigyelésre is használhatják kiberbűnözők.