Új mammutcéget hozhat létre a Vaio, a Toshiba és a Fujitsu

windows 10 laptop muki
NEW YORK, NY - DECEMBER 17: 'Sisters' star Ike Barinholtz spreads holiday cheer with Windows 10 while singing a Christmas song with Cortana at the Microsoft Flagship Store on Fifth Ave. and 53rd St. on December 17, 2015 in New York City. Cindy Ord/Getty Images for Windows 10/AFP
Vágólapra másolva!
A kiszivárgott hírek szerint összeáll a Vaio, a Toshiba, és a Fujitsu, hogy közösen gyártsák a jövő PC-it. Az alkura március végén kerülhet pont.
Vágólapra másolva!

Egy új japán PC-óriás jöhet létre. A Bloomberg úgy tudja, a Sony által eladott Vaio, a Toshiba, és a Fujitsu összeállna, hogy közösen gyártsák a jövő számítógépeit, és felpörgessék a globális PC-piacot.

Arról még semmit nem tudni, milyen márkanév alatt futnának az új termékek. A Vaiot irányító Japan Industrial Partners elnöke mindössze annyit közölt,

az egyezséget március végén jelenthetik be.

A Sony két éve vált meg PC részlegétől, mivel annak veszteséges működése tarthatatlanná vált, és inkább a mobilok, és tévék gyártására kezdett koncentrálni. Éppen egy éve jelent meg a Vaio Z, a márka első notebookja, amióta a befektetési alap átvette a céget a Sonytól. A laptop neve is: Z(ero) az új kezdetre utalt.

A Toshiba nem válik meg PC részlegétől, de decemberben a könyvelési botrány miatt több mint 7800 embert kellett elbocsátaniuk. Drasztikus, a kiadásokat csökkentő változásokat is eszközölt az új vezetés.

Minek egy új Windows 10-es gép?

A laptoppiacot jelenleg a Dell, a Lenovo és a HP uralja, így a kisebb szereplők közti kollaboráció erősítheti a versenyt. A Microsoft a trióval, és az Intellel szövetkezett, hogy a fogyasztókat új Windows 10-es gépek vásárlására bírja, miközben tavaly bemutatott, s egyben utolsó operációs rendszerét ingyenesen frissítésként adja a felhasználóknak.