Az új Google Glassról szivárogtak ki fotók

google glass szemüveg sisak virtuális valóság kiterjesztett vr ar
Vágólapra másolva!
Beadta az új okosszemüveg engedélyeztetéséhez szükséges dokumentumokat a Google. Ebből derült ki, hogy az új külső mellett erősebb hardvert is kap az Enterprise Edition.
Vágólapra másolva!

Kiszivárogtak az újjászületett, immáron a vállalati szférát megcélzó Google Glass szemüveg képei. A cég az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottságnak (FCC) is benyújtotta az eszköz engedélyeztetéséhez szükséges dokumentumokat, ebbe kerültek be az új fotók.

A keresőóriás kiterjesztett valóság (AR) szemüvege nem csak a célközönség, de külsejét tekintve is alaposan átalakult. Az "Enterprise Edition" néven emlegetett eszköz első szembetűnő tulajdonsága, hogy immár összehajtogatható, és csak egy füle van.

Az előző, Explorer Editionként emlegetett generáció szögletes kialakítását kerekített formák váltották fel.

A prizma mérete nagyobb lett,

ami arra enged következtetni, hogy a felbontást is növelhették.

Ilyen lesz az új Google Glass Forrás: FCC

Belül is impozánsabb az eszköz: jobb akkumulátort és erősebb, Intel Atom processzort kapott. A töltőcsatlakozó már mágneses, és egy LED-et is kapott a szemüveg, ami világít a kamera bekapcsolásakor - így bárki láthatja, ha a viselője éppen felveszi a látottakat.

Egyes pletykák szerint

még idén megjelenhet a szemüveg,

ám a Google még nem jelentett be semmit hivatalosan.

Sok felhasználó reméli, hogy ezek még nem a Project Aura néven emlegetett szemüveg képe, és készülhet egy fogyasztóknak szánt verzió is.

Elsőre nem ment

A Google Glass egy, a maga nemében egyedülálló készülék volt, amit 2011-ben mutattak be, majd csak 2013-ban adtak ki, nem épp barátságos, 1500 dolláros (438 ezer forintos) áron.

Az értékesítést idén beszüntette a Google, a fejlesztést pedig a nulláról kezdték újra.

A Google Glass első verzója Forrás: AFP/Ole Spata

Bár a Google Glass több területen is hasznosnak bizonyult - például műtéteket közvetítettek rajta az orvos szemszögéből, vagy pilóták számára küldtek rá kiegészítő információkat -,

az eszköz a mindennapi felhasználó számára hasztalannak bizonyult.

Magas ára mellett rövid, néhány órás üzemideje miatt sem szerették. Most úgy tűnik: nem csak új külsőt kap az újgenerációs változat, de már kimondottan a vállalati szférának fejlesztik az eszközt.