Párizsért áll bosszút az Anonymous

anonymus anonymous guy folks monitor
A person claiming to speak for activist hacker group Anonymous is seen issuing a warning throught a video circulated online to "go to war" with the Singapore government over recent Internet licensing rules on November 1, 2013. Activist group Anonymous hacked a Singapore newspaper website on November 1 and threatened wider cyber attacks over Internet freedom, with government agencies reportedly on alert after the group said it would "wage war" with the city-state. AFP PHOTO\ROSLAN RAHMAN
Vágólapra másolva!
A hétvégi párizsi robbantások az Anonymoust is felbőszítették. A hacktivista csoport teljes erejével nyomul az Iszlám Állam ellen.
Vágólapra másolva!

Minden eddiginél nagyobb kibertámadásra készül az Anonymous. A hackereket tömörítő globális aktivista csoport célpontja az Iszlám Állam: így állnak bosszút a Párizsban történt terrortámadások miatt.

- üzente a szervezet.

Kiemelték: ez lesz az eddigi legkomolyabb kiberhadjáratuk. Céljuk a terroristák internetes viselkedésének lekövetése és az Iszlám Állam tagjainak felderítése.

- mondták.

Az Anonymous nem először fordul az Iszlám Állam ellen. Év elején a Charlie Hedbo elleni támadás dühítette fel a hacktivistákat, akik akkor a terroristák internetes toborzókampányát tették tönkre. Több Iszlám Államhoz köthető közösségi média profilt törtek fel,

weblapokat tettek elérhetetlenné.

Az Anonymous egy árnyékban tevékenykedő, nem legális szerveződés, ami jórészt hackerekből és kiberbűnözőkből áll. Célja

a totális átláthatóság támogatása, a korrupció felszámolása,

és a mindenkori hatalommal szembeni kritika.

A világ minden részén élnek tagjai, a különböző csoportokat csak a közös ideológia köti össze. Bár sokan vannak fiatalok, az Anonymoust nem szabad lebecsülni:

még az olyan törvényoldali szervek számára is veszélyes ellenfelek, mint az FBI vagy az Interpol.