Önmegsemmisítő üzenetek a Facebookon

facebookot néz telefonon
Nyugalom, a Facebook csak megalapozott adatigénylés esetén szolgáltat információt.
Vágólapra másolva!
Új funkcióval gazdagodik a közösségi oldal üzenetküldő szolgáltatása: jönnek az ideiglenesen elérhető üzenetek.
Vágólapra másolva!

Érkeznek az önmegsemmisítő üzenetek a Facebook Messenger szolgáltatásba. A közösségi oldal francia felhasználói nemrég fedezték fel, hogy az üzenetküldő jobb felső sarkában megjelent egy apró homokóra ikon, amire ha rányomnak,

a küldött üzenetek egy óra után automatikusan törlődnek.

A törölt üzenetek után üres szövegbuborékok maradnak hátra, jelezve, hogy volt üzenetváltás, de a tartalom már nem látható. Ha újra rányomunk a gombra, a funkció kikapcsol, és a további üzenetek az eddig megszokott módon tárolódnak.

A jobb felső sávban lévő homokóra kapcsolja be a funkciót Forrás: Facebook

A Facebook megerősítette, hogy jelenleg a francia régióban teszteli a funkciót, de ha beválik, minden bizonnyal nem kell sokat várni az elterjedésére.

Az önmegsemmisítő üzenet nagyon hasonlít a fiatalok körében népszerű Snapchat alkalmazás alapelvére: az app lényegében egy képküldő program, ahol a másik félnek csak másodpercei vannak arra, hogy megnézze a képet.

Így néznek ki a már "megsemmisített" üzenetek Forrás: Origo

A Facebook egyébként tavaly már jelentetett meg önálló alkalmazást hasonló funkcióval, ám a Slingshot nevű app csúnyán elhasalt. A közösségi oldal saját üzenetküldőjében persze jó eséllyel nagyobb sikere lesz a funkciónak.