Megújult a Windows 10

Windows 10 teszt
Vágólapra másolva!
Másfél hónappal megjelenése után már frissül is a Windows 10. A Microsoft szoftvere apró javítások mellett új funkciókat kap.
Vágólapra másolva!

Megérkezett a Windows 10 legújabb belső, tesztelői verziója, mely a leendő publikus változat frissítéseit vetíti előre. A Windows 10 Preview Build 10547 számos újítást tartalmaz, melyeket hamarosan minden felhasználó megkap majd. De mik is ezek?

Új lehetőségekkel bővült a Start Menü is Forrás: Origo

Bővült a Start Menü: mostantól már négy oszlopot is megjeleníthet az eddigi három helyett, így több információ és applikáció férhet el rajta. Az új lehetőséget a "Személyre szabás/Start" menüponton belül lehet állítani. Ezen kívül

négyszeresére növekedett a maximálisan beállítható Start Menü csempék száma is.

Az új verzió azoknak is kedvez, akik tabletről használják a Windows 10-et, a Tablet Mode ugyanis mostantól lehetőséget biztosít, hogy az appok között jobbra- és balra suhintással váltsunk.

Apróbb javításokkal és bővítésekkel látták el a virtuális billentyűzetet, az Edge böngészőt. Cortana, a Microsoft virtuális asszisztense pedig mostantól Microsoft Account nélkül, azaz a helyi felhasználói fiókkal is használható.

Nem szoftver, szolgáltatás

A Windows 10-re a Microsoft egyszerű operációs rendszer helyett már szolgáltatásként tekint, így

a jövőben folyamatosan várhatóak hozzá a különféle ingyenes frissítések, bővítések.

Akik elsők közt szeretnék kipróbálni az új funkciókat, a "Frissítés és Biztonság/Windows Frissítés" menüpont alatt jelentkezhetnek a tesztelői programba. Hogy a mostani újítások pontosan mikor kerülnek az operációs rendszer stabil, felhasználói változatába, egyelőre nem tudni.