Újabb országban vethetnek véget a tömeges megfigyelésnek

lehallgatás patriot act szenátus megfigyelés nsa edward snowden
A photographer listens as Senator Rand Paul, R-KY, speaks in the Senate chambers at the US Capitol in Washington, DC on May 31, 2015. Crucial national security provisions appeared likely to expire midnight Sunday as Senator Rand Paul vowed to block any last-minute votes to extend or reform the controversial program that collects telephone data on Americans. AFP PHOTO/ANDREW CABALLERO-REYNOLDS
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok után az Egyesült Királyságban is véget érhetnek a tömeges megfigyelések. 
Vágólapra másolva!

Amerika után az Egyesült Királyság is leszámolhat a tömeges megfigyeléssel. A jelenlegi megfigyelési törvényt fel kell számolni, ez áll egy a kormány által közzétett független közleményben, melynek címe "A bizalom kérdése".

A 373 oldalas dokumentum első sorban az úgynevezett Snoopers Chartert támadja, mely törvény eddig engedélyezte a tömeges lehallgatásokat az Egyesült Királyság titkosszolgálatának.

David Anderson, a közlemény elsődleges szerzője felületesnek és darabosnak nevezte a jelenlegi törvényt.

- mondta Anderson.

A dokumentumot David Cameron miniszterelnök tette közzé, a Snowden botrányra reagálva.

Amerikában is a tömeges lehallgatások ellen szavaztak

Ahogy azt az Origo is megírta, az Egyesült Államokban épp a hónap elején járt le a lehallgatásokat eddig engedélyező Patriot Act, az Amerikai szenátus másnap pedig elfogadta a Freedom Actet, mely korlátozza az NSA vitatott módszereinek tárházát.