Játékkonzol is lesz a Nintendo új kontrollere

nintendo iwata satoru ds lite konzol
Satoru Iwata, president of Japan's Nintendo, unveils the new portable game console "DS Lite" in Tokyo, 15 February 2006. Nintendo will put the new product on the market from 02 March at an expected price of 16,000 yen (136 USD). AFP PHOTO/Toru YAMANAKA
Vágólapra másolva!
Egy érdekes hibrid eszközt szabadalmaztatott a Nintendo. A kontroller elejét egy szabadon formálható kijelző alkotja. Lehet, hogy ez lesz maga az új játékkonzol, a Nintendo NX?
Vágólapra másolva!

Szabadon formálható LCD-kijelzős kézikonzolt szabadalmaztatott a Nintendo. A dokumentumot egy szemfüles fórumozó fedezte fel az interneten, de már az Amerikai Szabadalmi és Védjegy Hivatal oldalán is megtalálható.

A leírás szerint a játékkonzol egy ellipszis alakú, kontrollerszerű eszköz lenne. Legfőbb érdekessége, hogy

az előlapi panelt teljes egészében egy lapos, free-form (azaz szabadon formálható) kijelző alkotja.

A rajzok alapján két, lyukba sülyesztett analóg karral, és két ravasszal lehet irányítani, de magán a kijelzőn nem lesznek fizikai gombok. A tetején egy kártyabemenet is helyet kap.

Ez lesz a következő Nintendo konzol? Forrás: freepatentsonline.com

Ez azonban nem jelent semmi biztosat. A Nintendo nem erősítette meg azt, hogy fel is használja a levédett találmányt - bár a pontos tervezésből arra lehet következtetni, hogy ez egy valódi, készülő termék.

Ez lesz az NX?

A találgatások már megindultak, hogy vajon ez lesz-e a Nintendo új konzolja, az NX. A játékgép a rendkívül gyengén teljesítő Nintendo Wii U utódja lesz. Hardveres felépítéséről egyelőre nem tudni semmit.

A kiszivárgott információk alapján az eszköz egyszerre lesz egy erősebb asztali játékgép, és hordozható kézi konzol. Ezek után nem csoda, ha sokan úgy hiszik, a szabadalom a konzolhoz tartozó kontroller,

vagy akár maga a konzol is lehet.

Idén már több, Nintendo által szabadalmaztatott tervet is kiszúrtak a szemfülesek, köztük több kontrollert. Mindről felröppent a hír, hogy a következő NX-hez lehet köze, de egyelőre nincsenek hivatalos információk.

Az NX lehet az első gép, melyet a Nintendo új elnöke, Kimisima Tacumi mutathat be, miután elődje, Ivata Szaturo júliusban elhunyt.

Free-form kijelző?

A Sharp japán cég tavaly mutatta be a szabadon formázható LCD képernyőtechnológiáját, és már akkor szárnyra kapott a hír, hogy a Nintendo lehet az első vásárlójuk. A megoldás lehetővé teszi, hogy a megszokott négyszögforma helyett akármilyen mintát formázó LCD-t gyártsanak.

A kijelzők bármilyen formára vághatók, akár egy fánk alakjára is, lyukkal a közepén.

Korábban hasonló megoldásokat csak valamilyen trükkel, például a kép alulról feltükrözésével, vagy a kijelző szögletes részeinek kitakarásával lehetett volna megoldani.

Az új technológiával a laposképernyők szélén lévő perem is rendkívül vékonyra csökkenthető. Gyakorlatilag ott ér véget a kép, ahol a kijelző vége van, mivel minden elektronika magába a képernyőbe van integrálva.