Jön az osztott képernyő Androidra

google pixel c tablet
SAN FRANCISCO, CA - SEPTEMBER 29: Google product manager Andrew Bowers announces the new Android-based Pixel C tablet during a Google media event on September 29, 2015 in San Francisco, California. Google unveiled its 2015 smartphone lineup, the Nexus 5x and Nexus 6P, the new Chromecast and new Android 6.0 Marshmallow software features. Justin Sullivan/Getty Images) Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Ebben a funkcióban eddig elmaradt a konkurenciától a Google, de már dolgoznak az ügyön.
Vágólapra másolva!

A Google-nél is tisztában vannak vele, hogy még szükség van újításokra ahhoz, hogy teljes értékű munkaállomás lehessen egy androidos tabletből. Ezt maga a Pixel C mögött álló csapat egyik tagja írta meg Reddit fórumon, amikor a technológia jövőjéről volt szó.

Glen Murphy elmondta, hogy

sok újításon dolgoznak, és alig várják, hogy beszélhessenek róla.

"Sok dolog van, mint például a multi-ablak, ezekbe rengeteg időt öltünk bele. Remélhetőleg hamarosan többet is megoszthatunk erről" - mondta Murphy.

A Google ennél többet nem árult el az új funkciókról, de az már biztos, hogy Androidon is lesznek osztott képernyős lehetőségek.

iOS-en már egy ideje elérhető a funkció Forrás: Apple

A Google ezzel számottevő lemaradást hozhat be a tabletek terén, hiszen Windows-alapú táblagépeken már 2012 óta, iPadeken pedig az idei iOS 9 megjelenése óta van lehetőség egyszerre két app megjelenítésére.