Szappannal kell mosni a japán mobilt

kyocera telefon
Vágólapra másolva!
A vízálló telefonok ma már megszokottak, egy japán gyártó viszont ennél is messzebb ment: az ő telefonjukat fürdetni is lehet.
Vágólapra másolva!

Egészen új szintre emelték a vízálló telefon gondolatát a Kyocera tervezői: a gyártó új okostelefonja, a Digno Rafre ugyanis szappannal és meleg vízzel is tisztítható.

A Kyocera még egy videót is kiadott, melyben bemutatják, miként kell tisztítani a készüléket.

Annak érdekében, hogy teljesen vízálló legyen, a telefon nem rendelkezik hangszóróval, helyette a cég által csak "kötőszövetként" emlegetett alkatrész produkálja a hangot.

A szappannal mosható telefon ötlete a baktériumok elkerülése végett született. Erre pedig a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás a szappan és víz. Az egyedi fürdethető tulajdonságán kívül

a Digno Rafre egy szokványos középkategóriás Android-készülék.

A telefonon Android 5.1 fut, 2 gigabájt belső memóriával, HD-kijelzővel, valamint 13 megapixeles hátsó, és 2 megapixeles előlapi kamerával rendelkezik.

A Kyocera új okostelefonját elsősorban a fiatalabb korosztálynak szánják, és egyelőre nem tervezik Japánon kívül értékesíteni. A telefon a szigetországban 57 ezer jenért lesz kapható, azaz 133 ezer forintért.