Újra megy az orosz Reddit, de a felhasználók nem örülnek

reddit
Vágólapra másolva!
Alig pár napig volt elérhetetlen a Reddit Oroszországban: az anonim fórum kiszűrte az állami szervek által kifogásolt tartalmakat, a közösség szerint viszont egyáltalán nem ez volt a helyes eljárás.
Vágólapra másolva!

Máris visszatért Oroszországba a Reddit. A névtelenséget garantáló, minimálisan moderált fórumoldal vezetése végül engedett az orosz hatóságnak, és kiszűrte azt a topikot, amelyik miatt ideiglenesen letiltották az oldalt.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, a regionális tiltást az orosz média- és hírközlési hatóság eszközölte az ország drogelhárításának utasítására, mondván, a weboldal népszerűsíti a kábítószerfogyasztást.

Az Redditen valóban sok téma foglalkozott a különböző illegális drogokkal.

A weblap vezetése végül engedett az oroszoknak és letiltotta a kritizált topikok helyi elérését. Így az oldal újra látogathatóvá vált, a felhasználók azonban megharagudtak a cégre, mondván, hogy az ilyen lépések aláássák a korábbi célkitűzéseket, melyek szerint egy minimálisan ellenőrzött, teljesen szabad internetes közösség alakuljon ki a Redditen.

Mindent a szólásszabadságért?

Nem ez az első olyan eset, hogy a Reddit fórumozói megharagszanak az oldalra. Nemrég hasonlóan negatív reakciókat szült, amikor az oldal bevezette a hivatalos moderálást. Az erőszakos, fenyegető fórumozókat akár ki is tilthatják a portál ellenőrei - erre korábban csak az adott topikok tulajdonosainak volt lehetősége.