Újabb Windows 10 változat érkezett

microsoft holo studio windows 10 joe belfiore
Vágólapra másolva!
Megérkezett a Windows 10 Mobile legújabb változata. A rendszer egy közel végleges virtuális asszisztenst, phablet-támogatást, jobb fotóalkalmazást és frissített interfészt kapott.
Vágólapra másolva!

Megérkezett a Windows 10 Mobile legújabb verziója, mely a Microsoft szerint már nagyon közel áll az idén megjelenő végleges változathoz, melynek premierdátuma azonban még mindig nem ismert. A 10136-os verziószámú kiadásra Windos Phone 8.1-es készülékekről lehet frissíteni.

Joe Belfiore, a Windows Phone részleg vezetője is büszke az új operációs rendszerre. Forrás: Justin Sullivan/Getty Images/AFP

A legfontosabb újdonság a virtuális asszisztens Cortana közel végleges verziója: a búgó női hangon kommunikáló szoftver kényelmesebb interfészt kapott, az operációs rendszer még több funkciójához fér hozzá, több kérdésre tud válaszolni, és a repülőutak szervezésében is nagy segítségé válhat, lévén ki tudja olvasni az üzenetekből az úttal és a poggyásszal kapcsolatos adatokat.

Nagy képernyőn is jobb lett

A felhasználók sokat panaszkodtak arra, hogy 5 colos vagy annál nagyobb készülékeken kényelmetlen a Windows 10 Mobile használata, ezért a Microsoft most egy olyan fejlesztést eszközölt, mely kifejezetten ezeket a nagyméretű készülékeket (úgynevezett phableteket) célozza.

A Start menüt nyomva tartva a képernyő távol eső pontjai közelebb csúsznak az ujjakhoz, így segítve a nagyobb telefonok egykezes használatát.

Az appok is javultak

Új funkcióval gazdagodott a Photos alkalmazás is, mely immár havi bontásban jeleníti meg a képeket (valahogy úgy, ahogy a Google Photosnál láthattuk). Az Action Centerből is száműztek néhány zavaró hibát a fejlesztők, és a People alkalmazás is sokat gyorsult.

Persze ez a Windows 10 Mobile változat sem végleges, ennél fogva pedig lehetnek benne apróbb szoftverhibák. A Microsoft tud is néhány ilyenről, mint például a frissítés után megduplázódó Search és Phone ikonokról, vagy arról, hogy a túl sok rosszul beütött PIN-kód láthatatlanná teszi a számlapot.