Újabb Windows szolgáltatás jön Androidra

Satya Nadella, microsoft cortana, windows, microsoft asszisztens
SAN FRANCISCO, CA - APRIL 02: Microsoft CEO Satya Nadella demonstrates Cortana, a new digital personal assistant function for Windows phones, as he delivers a keynote address during the 2014 Microsoft Build developer conference on April 2, 2014 in San Francisco, California. Satya Nadella delivered the opening keynote to kick off the 2014 Microsoft Build developer conference which runs through April 4. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Már tudjuk, mikor érkezik Androidra a Microsoft virtuális asszisztense.
Vágólapra másolva!

Júliustól elérhető lesz a Cortana Androidon. A Microsoft már korábban jelezte, hogy iOS és Android eszközökön is megjelenik virtuális asszisztense, most pedig kiderült, hogy az androidos verzió bétaváltozata júliustól lesz letölthető.

Ez a változat ugyanakkor nem egyezik meg a Windows Phone-on találhatóval, az androidos Cortana feladata első sorban csak az, hogy készülékünket összekösse Windowsos eszközeinkkel, és kommunikáljon velük.

Xboxra is érkezik

A Microsoft elmondása szerint ha például beálltunk egy emlékeztetőt a telefonos applikációval, később Xbox konzolunk kijelzi azt nekünk, mikor aktuális lesz. A Cortana Xbox One változata egyébként eddig szintén nem volt elérhető, ez is júliusban jelenik meg.