Kukázná az egeret a csodabillentyűzet

moky touchpad bill
Vágólapra másolva!
A Moky egy olyan billentyűzet, ami láthatatlan érintőpanellel rendelkezik, így elméletileg feleslegessé teszi az egeret.
Vágólapra másolva!

Láthatatlan érintőpanellel ellátott billentyűzetre kért 30 ezer dollárt (8,2 millió forint) az IndieGoGón egy koreai startup.

A Mokey névre keresztelt periféria androidos, iOS-es és windowsos gépekkel is együttműködik, lényege pedig, hogy nincs rajta touchpad, helyette a gombok felett hadonászva irányíthatjuk az egeret, görgethetünk vagy nagyíthatunk.

Táblagékephez ideális

A Mokey-t az alkotói tabletekhez szánják elsősorban, a klaviatúra még egy támasztékot is kap, amibe beleállíthatjuk a készülékünket. A periféria ára 70 dollár (közel 20 ezer forint), és

még idén októberben megkapják a támogatók.

A koreai mérnökök egyébként 2011 óta dolgoznak a Mokey-n, melynek lelke egy apró szenzor, ami elméletileg annyira pontosan képes érzékelni a gesztusainkat, hogy különbséget tesz a gépelés és a különböző egyéb parancsok között.

Nem ők az egyetlenek

A gesztusvezérlés, bár a Microsoftnak nem jött be, mostanában egyre több céget érdekel. A Lenovo például olyan mobiltelefonnal rukkolt elő, ami egy beépített projektorral vetíti ki maga elé a klaviatúrát, miniszámítógéppé változtatva a készüléket. A Google pedig egy olyan fejlesztést mutatott be, mely lehetővé tenné, hogy a kijelző előtt kalimpálva irányítsuk a telfonunkat.