Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 33. fordulójának csúcsrangadóján a Győri ETO egy szenzációs mérkőzésen 3-2-re legyőzte a Vasast az ETO Parkban, így az utolsó fordulóban a győri csapat kezdheti lépéselőnyből a feljutásért vívott harcot. A találkozó után Gera Zoltán, az angyalföldi csapat edzője a mérkőzés játékvezetőjét, Bogár Gergőt szidta, aki nagy valószínűséggel megadott egy lesgólt a győrieknek, mellette pedig a hosszabbításban nem ítélet meg egy tizenegyest a Vasasnak.

A Vasas már a találkozó elején megszerezte a vezetést Radó András góljával – igaz, a korábbi NB I-es gólkirály is lesgyanús helyzetben lépett ki. Nem sokkal később egyenlített a Győr, amikor egy jobb oldali szögletet Szép János csúsztatott meg, a hosszún érkező Claudiu Bumba pedig közelről a kapuba fejelte a labdát. A román támadó helyezkedése több volt, mint lesgyanús, az eset visszanézésére azonban nem volt lehetőség, mivel az NB II-ben nem alkalmazzák a videóbírót.

A 93. percben aztán 3-2-es győri vezetésnél a találkozó legnagyobb helyzete maradt ki. Egy bal oldali beadás után a Vasas védőjét, Otigba Kennethet rántották le a tizenhatoson belül, a játékvezető azonban nem ítélt büntetőt. Érdekesség, hogy ez után a győri védők nem tudtak kivágni a labdát, majd érkezett Baráth Botond, aki közelről lőhetett, de a korábbi magyar válogatott védő hatméteres lövését Gyurákovics egy elképesztő bravúrral kapu fölé ütötte.

„Jól kezdtük a mérkőzést, gyorsan megszereztük a vezetést, kétszer is. Naivak voltunk az első félidőben, amikor nagy bedobást végzünk el, akkor nem jól zárjuk le a kipattanós területet, ebből átjön az ellenfél, a támadója pedig három védővel szemben is berúgja. A második félidőben mindent megtettünk, megvoltak a ziccereink, azokkal sajnos nem tudtunk élni. 

A végén egy egyértelmű büntető elmaradt, amit ilyen kiélezett szituációban be kellett volna fújni, emellett az ellenfél első gólja is nagyon véleményes, hogy nem volt-e les. Abból a szempontból magunkat okolhatjuk, hogy a második félidőben nem rúgtuk be a helyzeteket. 

Nagyon sajnálom a játékosokat, többet nem nagyon szeretnék mondani, mert akkor lehet, hogy bajba kerülök" – mondta az M4 Sport kamerája előtt Gera Zoltán, a Vasas edzője. 

Gera Zoltán úgy érzi, csapata részolgált volna az egy pontra
Fotó: Picasa / vasasfc.hu

A győriek ezzel a sikerükkel két ponttal megelőzték az angyalföldi csapatot, így ha vasárnap az utolsó körben pontot szereznek Ajkán, akkor másodikként feljutnak, míg a Soroksárt fogadó Vasasnak erre már csak akkor van esélye, ha a Győr kikapna.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.