Visszavonás gombért fog pénzt kérni a Tinder

tinder
Vágólapra másolva!
A Tinder Plusban nem lesz baj, ha rosszfelé húzzuk a csajokat vagy a pasikat - lehet majd korrigálni.
Vágólapra másolva!

Kedden bejelentették, hogy a Tinder nevű ismerkedő appot fejlesztő cég alaptó elnökét, Sean Radot eltávolították a posztjáról. Szerdán a TechCrunch már a vállalat pénztermelési terveiről számolt be. A cég egy fizetős, Tinder Plus nevű alkalmazással akar bevételeket termelni.

Visszavonás gomb lesz az extra

A hírek szerint az ingyenes randiapp fizetős változata két extra funkciót kap. Ezek egyike lesz az Undo, vagyis visszavonás gomb, amivel a lájkolást, vagy unszimpatikusnak minősítést lehet visszavonni az utolsóként megnyitott, potenciális randipartnerek esetében.

A Tinderen ugyanis két irányba lehet elhúzni a felhasználók felnyíló képét: ha balra húzzuk, az azt jelzi, nem tetszik, a jobbra húzás pedig a tetszésnyilvánítás indikátora. Mivel az ilyen döntéseket utólag nem lehet visszavonni, ezért jut fontos szerephez a visszavonás gomb.

Keresés a távolban is

Egy másik újítás a Passport nevű funkció lesz, amellyel külföldön, más földrajzi régióban élő felhasználók között is keresni lehet. A Tinder jelenlegi változatában csak kettő és százhatvan kilométer között lehet párt keresni. Az alkalmazás eleve lekéri használójának földrajzi elhelyezkedését, így tudja listázni a közelben lévő embereket.

tinder Forrás: Tinder



A Tinder Plusszal akár a New York-i társkeresők között is lehet szimpatikusakat keresni Budapestről, bár a rendszer továbbra is csak akkor engedi kapcsolatba lépni a felhasználókat, ha azok kölcsönösen bejelölték ("matchelték") egymást. A Passport funkcióval a gyakran utazó felhasználókat akarja megcélozni a cég. A fizetős app árazása még nem ismert, egyelőre 1, 5, 10, vagy akár 20 dolláros havidíj bevezetését is elképzelhetőnek tartja a Tinder egyes piacokon.