Okossá teszi a tévéket a UPC

A UPC tévés applikációi
Vágólapra másolva!
A cég kábeltévés beltéri egységeire mostantól appokat is lehet telepíteni.
Vágólapra másolva!

A UPC új funkciókkal bővítei digitális tévészolgáltatásait használók beltéri egységeit. A set-top-boxokra keddtől már applikációkat is lehet telepíteni, amelyeken keresztül például YouTube-videókat, vagy az Origo híreit is olvasni lehet olyan tévén is, amely nem rendelkezik okosfunkciókkal. Jelenleg összesen húsz alkalmazás érhető el, a fenti kettő mellett játékok, a Google Térkép és a Naptár, valamint a fotógalériák elérését teszik lehetővé.

A UPC TV Apps szolgáltatást az ügyfelek ingyen vehetik igénybe a meglévő beltéri egységekkel. Az appok segítségével akkor is elérhetők az online tartalmak, ha az adott ügyfél nem rendelkezik külön internetelőfizetéssel, csak kábeltévével.

A UPC tévés applikációi Forrás: UPC



Az új funkciók a beltéri egység szoftverében automatikusan megjelenik az appok futtatását biztosító funkció. Ezt a távirányítón lévő, Interactive feliratú gomb lenyomásával lehet elérni. Keddtől elsőként a HD-felbontású beltéri egységeken vezetik be az internetes funkciókat, az év végére azonban az egyszerűbb típusokon is elérhetővé válik a funkció, és az alkalmazások köre is bővülni fog. A cég szerint azért lehetséges az egyszerű beltéri egységeken elérni az online szolgáltatásokat, mert az appok lényegi része egy távoli szerveren fut.