Hajlított kijelzőjű mobilt mutattak be

Vágólapra másolva!
Hajlított kijelzővel felszerelt, működő okostelefont mutatott be a Samsung a Las Vegas-i CES szakkiállításon. A készülék csak prototípus állapotban létezik, még neve sincs, egyedül azt bizonyítja, hogy a cég képes ilyen készüléket gyártani.
Vágólapra másolva!

A hajlított és a hajlékony az idei CES szakkiállítás két kulcsszava. Az OLED technológiát használó kijelzők lehetővé teszik, hogy a dizájnerek szabadabban bánjanak a formákkal. A rugalmatlan elektronika, áramköri lapok azonban még nem teszik lehetővé, hogy valóban összegyűrhető kütyük készüljenek, de a képernyőnek valóban nem kell feltétlenül síknak lennie. Bár a Samsung Galaxy Nexus S okostelefon érintőképernyője kissé már ívelt volt, ennyire hajlított kijelző korábban még nem volt okostelefonban.


Bejelentés nem is volt, épp csak megmutatták a prototípust az újságíróknak

A prototípusnak csak az egyik oldalán található hajlítás. A mobil jobb oldalán elhajlik a kijelző, és pár miliméterrel tovább tart. Ez a hely csupán arra jó, hogy néhány érintőgombot vagy figyelmeztető ikont jelenítsen meg. A bemutatópéldányon tőzsdei hírek és SMS-ek váltották egymást egy vékony értesítősávban.

A kijelző maga öt hüvelykes képátlójú, képaránya 16:9-es és HD-felbontásra képes. A The Verge gyorstesztje szerint inkább egy érintésérzékeny digitális képkeretre hasonlít a prototípus, mint egy komolyan vehető készülékre. Ráadásul a mobilt kézbe véve sem derül ki, hogy mivel tud többet nyújtani, mint egy hagyományos kijelzővel felszerelt mobil.