Óriási képekre vált a Facebook

Vágólapra másolva!
A világ legjobb személyes újságjává alakítják át a Facebook hírfolyamát. A változás minden eddiginél nagyobb képeket és videókat hoz.
Vágólapra másolva!

Ésszerű és esztétikus elemekkel bővítette a hírfolyamát a Facebook. A világ legnagyobb közösségi oldala korábban nem félt a felhasználókat megosztó változtatásoktól, de legújabb dizájnváltása valószínűleg nem szül ellenállást. Az óriási képek és videók miatt szebb lesz a Facebook.

Az új dizájn legfontosabb elemei a megnövelt méretű fotók. A közösségi oldalra eddig is több megapixeles képeket lehetett feltölteni, ám a hírfolyamban ezek kicsinyítve jelentek meg, és rájuk kattintva sem nőttek teljes képernyőssé. A jövőben azonban lényegesen nagyobb méretben jelennek meg a képek már a kattintás előtt is. A változás nemcsak a hírfolyamot érinti, hanem a fotóalbumokat is, azoknak a tartalmát is egyszerűbb lesz felmérni első pillantásra.

Óriás képek és videók lepik el a közösségi oldalt Forrás: Facebook



A képméretnövelés a megosztott tartalmakra is vonatkozik. A közösségi oldal motorja nagyobb felbontású kedvcsináló fotókat fog megjeleníteni a megosztott hírek mellett, nő az új ismerősök profilképének mérete, a külső oldalakról beemelt galériák kis képei. A videomegosztókról származó tartalmakat pedig rögtön nagy, lejátszható méretben fogja megjeleníteni a Facebook. A változások nem csak az oldal csinosítását szolgálják, hanem azt is, hogy a külső tartalmak megtekintése miatt ne hagyják el a felhasználók az oldalt.

Külön rovatokra bomlik a hírfolyam

Mark Zuckerberg, a Facebook vezetője azt mondta az új hírfolyamot beharangozó sajtóeseményen, hogy a személyes újság egy része a felhasználó ízlésének megfelelően fog összeállni. A facebookozók eddig is követhettek oldalakat, csoportokat, közszereplőket, sztárokat, és az általuk megosztott anyagok megjelentek a hírfolyamban. A közösségi oldal statisztikái szerint az átlagos hírfolyam harminc százalékát teszik ki az ilyen tartalmak.

Tableten, mobilon és PC-n is ugyanolyan élmény lesz az új Facebook Forrás: Facebook



Az új hírfolyam több külön megtekintető nézettel rendelkezik: az összes barátunk megosztásai mellett lehet szűrni a fotókra, a kedvenc zenészekkel kapcsolatos történésekre. Külön feeden kapnak helyet a követett oldalak, márkák, híroldalak, így még véletlenül sem fognak összekeveredni a kisállatos képek a hírekkel.

Az új hírfolyamot lassan fogják bevezetni, de a szerencsés kevesek már az elkövetkező napokban kipróbálhatják az új nézetet. A mobilos és tabletes Facebook-felhasználók számára kevesebb újdonságot fog hozni a frissítés, a böngészőben azonban számos olyan újdonság megjelenik, amely eddig csak mobilon volt elérhető. Az új hírfolyam bemutatóoldala a facebook.com/newsfeed oldalon található, a várólistára is itt lehet feliratkozni.