Megöli nagytestvérét az iPad Mini

Vágólapra másolva!
Csupán közel feleannyi nagyképernyős iPadet fog értékesíteni az idén az Apple, mint ahogy azt korábban tervezte, az iPad Minit viszont a vártnál sokkal jobban veszik az emberek, de összességében az idén még így is kevesebb táblagépet fog eladni a cég.
Vágólapra másolva!

Eredeti tervei szerint az Apple hatvanmillió darab nagyképernyős iPadet tervezett eladni az idei évben, de legújabb várakozásai szerint ezekből a készülékekből végül csak 33 millió darabot fog tudni eladni. Ugyanakkor az iPad Mini készülék a vártnál jobban fogy, a korábban tervezetett negyvenmillió helyett 55 millió darab talál majd gazdára a kisképernyős táblagépből.

Ennek ellenére összességében kevesebb tabletet fog eladni 2013-ban az Apple annál, mint amit elvárt: a korábbi százmillió darabos összértékesítés helyett csak 88 millió darab iPadet fog eladni a táblagép különböző típusaiból.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Fotó: Hajdú D. András [origo]

A vállalat korábban úgy kalkulált, hogy továbbra is a nagy iPad lesz kelendőbb, ám kiderült, hogy az olcsóbb, és mobilisabb iPad mini még gyengébb hardveres paraméterei ellenére is népszerűbb a felhasználók körében. Az olcsóbb készüléken azonban az Apple maga is kevesebb nyereségre tesz szert, ezért hátrányosan érintheti az Apple értékesítési árbevételének alakulását.