A jövő héten érkezhet az új Kindle

Vágólapra másolva!
Valószínűleg a jövő héten mutatja be az Amazon cég papírkönyvhöz hasonló olvasási élményt kínáló Kindle olvasójának új változata mellett olcsó táblagépe, a Fire második generációs típusát is.
Vágólapra másolva!

Az internetes áruház saját márkás eszközéből a Touch nevű, érintőképernyős modellek közül mind a wifis, mind pedig a 3G-s modellek elérhetetlenné váltak. Ezzel párhuzamosan pedig a cég szeptember 6-ára egy sajtótájékoztatót is meghirdetett, amelyből arra lehet következtetni, hogy új modell megjelenése várható.

Forrás: AFP/Emmanuel Dunand
Az Amazon Kindle Fire táblagépe

Bár az új Kindle modellekről hivatalosan még semmit sem tudni, a szakértők és a média várakozásai szerint az Amazon a jövő héten az e-tinta képernyővel szerelt e-köny-olvasó eszköz mellett a Fire nevű táblagépéből is új változatot fog bemutatni. Ennek tudása a várakozások szerint hasonló lesz a Google Nexus 7-hez, vagyis az eszköz képernyőjét jobb minőségűre cserélik le, és jó esély van a termék árának csökkentésére is.

Az androidos alapokat használó, de a Google szoftverével nem kompatibilis Kindle Fire táblagép idehaza is kapható egyes boltokban, bár alapvetően amerikai felhasználók tudják kihasználni képességeit, mivel a cég csak ott működtet internetes tékát és zeneboltot az eszközhöz. A monokróm könyvolvasó Kindle készülékek esetében a szaksajtó arra számít, hogy az érintőképernyős modell olcsóbbá válik, de az alapmodell ára nem csökken.