Nem tudni, megtámadták-e a Facebookot

Vágólapra másolva!
Tagadja az Anonymous, hogy a hackercsoport állna a Facebook elleni támadás mögött. A közösségi oldal a délután során több országban csak lassan töltődött be, az oldal SMS-es hitelesítőrendszere pedig csak hosszú késéssel tudta kiszolgálni a felhasználókat - a  cég szerint rendszerhiba miatt.
Vágólapra másolva!

A YourAnonNews twittercsatorna szerint az Anonymous támadásának célkeresztjébe került a közösségi oldal - adta hírül a Washington Post amerikai napilap online kiadása. A névtelen hackercsoport Twitter oldalán azonban a cikk megjelenése után olyan üzenetek jelentek meg, amelyek szerint a csoport sohasem indítana támadást a remek kommunikációs platformként számontartott Facebook ellen.

Az amerikai napilapot az vezethette félre, hogy délelőtt a YourAnonNews még kárörvendően észlelte a Facebook problémáit. A rövid üzenethez a szerző hozzácsapta az #OpFaceBook és a #FuckFacebook címkéket is. Később a Twitter-csatorna az Anonymous szokásos szóhasználatával ("tango down") nyugtázta azt is, hogy a közösségi oldal teljesen elérhetetlenné vált egyes felhasználók számára.

A PC World szerint pénteken Amerikából, Ázsiából és Európából is érkeztek olyan felhasználói jelzések, amely szerint a közösségi oldal betöltődése jelentősen lelassult, de a Facebook közlése szerint rendszerhiba okozta az oldal elérhetetlenségét a felhasználók egy része számára. Az Anonymous már többször közölte, hogy támadást tervez indítani a Facebook ellen. A hackercsoport egyéb tagjai legalább ennyiszer cáfolták a támadás tényét. Mivel a csoport nevében bármelyik tag nyilatkozhat, formális vezetősége nincs, vagy a külvilág számára nem felismerhető, így nehéz megkülönböztetni, hogy mely üzenetek származnak az Anonymous többségétől, és melyek tartalmazzák a tagok kisebb részének valóra nem váló vágyait.