A Windows 8-as egeret is táblagéphez szabták

windows 8 egér billentyűzet
Vágólapra másolva!
Bemutatta a Microsoft új, kifejezetten a Windows 8-as eszközökhöz szánt egereit és billentyűzeteit: a trendnek megfelelően az összes kiegészítőt táblagéppel való használatra tervezték.
Vágólapra másolva!

A Microsoft már korábbi operációs rendszereinek bemutatásakor is mindig bemutatott új kiegészítőket, melyek közül elsőként a Windows 95-tel debütált, dedikált Windows-gomb volt, amelyet elsőként a Microsoft Natural Keyboard nevű, extrém formatervű terméken volt megtalálható. A Windows XP megjelenésével a Windows-gomb a PC-k standard részévé vált, ma már minden windowsos gépen megtalálható. Később, a Windows Vista és a 7 megjelenésével is adott ki új hardvereket a Microsoft, de ezek igazából semmi konkrét hasznos újítással nem rendelkeztek.

Tabletekhez szánják az új kütyüket

A most bemutatott, Windows 8-as kiegészítők közös jellemzője a kompakt kivitel. Mind az billentyűzeteket, mind pedig az egereket könnyen hordozhatóra tervezték, hogy azokat a laptopokat, netbookokat hamarosan kiváltó tabletekkel is kényelmesen lehessen használni.

Forrás: Microsoft
A billentyűzet tokja egyben a táblagép támasztéka is

Nem lesz olcsó, de a képek alapján nagyon praktikus lesz használni a Wedge Mobile Keyboard nevű vékony, vezeték nélküli billentyűzetet, amelynek védőfedele szétnyitva táblagép asztali támasztékaként szolgál. Ezzel a megoldással a Bluetoothon kommunkáló billentyűzettel a tabletet egy hagyományos laptophoz hasonló módon is lehet használni. Az amerikai piacon ez a kiegészítő 80 dolláros, vagyis húszezer forint körüli nettó áron lesz megvásárolható, hazai ára még nem ismert.

Akár a combon is működik az új egér

A cég másik újdonsága a 70 dolláros, vagyis 16 ezer forint körüli összegbe kerülő Wedge Touch Mouse. Ez egy olyan vezeték nélküli egér, amely speciális alsó szenzora révén szinte bármilyen felületen, akár az ember térdén is használható. Felső oldalán a hagyományos görgők helyett a notebookok tapipadjához hasonló felület található, amelyen nem csak fel és le, hanem jobbra és balra is kényelmesen lehet görgetni - ez a Windows 8 új, Metro nevű felületének megjelenése miatt fontos.

Forrás: Microsoft
A miniatűr egér bármilyen felületen működik

A Microsoft másik két új, kompakt egere és billentyűzete olcsóbb kivitelű, ezek azonban semmi komolyabb extrát nem vonultatnak fel. A cég szerint azért praktikus, hogy a kiegészítők Bluetoothon át kommunikálnak a számítógéppel, mert így nincs szükség olyan adóvevő egységre, amely feleslegesen lefoglalna egy USB-portot.